Skip to main content

Andreas Schou kæmper videre for EM og OL

Springrytter Andreas Schou fortsætter med at tage rundt til store stævner. Det giver bedre muligheder, at han er rykket op som nummer 37 på verdensranglisten.
| admin

Andreas Schou, der bor i Kolding og driver ridecentret Absolute Horses i Sommersted sammen med sin bror Christian er rykket hurtigt op på Longines verdensranglisten. 1. september i sidste år, lå han placeret som nummer 90 på Top-100 listen. Og han er siden da kravet støt og roligt op ad ranglisten, og ved opgørelsen 1. august rykkede han op som nummer 37.  Det har gjort det lettere at få adgang til de store stævner.

Det blev ikke til medaljer ved VM i ridebanespringning i Herning, men Andreas har bestemt ikke mistet modet. Han er indstillet på at kæmpe videre – fortsætte med at deltage i en masse stævner over hele Europa. Så han er heller ikke meget hjemme resten af året.  Og drømmen er fortsat først EM i Milano til næste år og derefter OL i Paris i 2024.

Planlægning mod målet

Det kræver planlægning at få sikret sig starter til internationale stævner. Rytteren skal 12 uger frem aflevere en såkaldt Wish-list – en ønskeseddel – til det internationale rideforbund FEI. Alle arrangører skal nemlig give halvdelen af startpladserne til ryttere fra verdensranglisten.

I juni fik han en wildcard fra FEI til at deltage ved det store Golden Champions Tour-stævne i Cannes, hvor det blev til en 7. plads. Nu er Andreas via ranglisten sikret plads til Golden Champions Tour-stævnet i Valkensvaard i Holland sidst i august. Han skal også til internationale stævner i Bruxelles, Wien og Grimaud ved Saint Tropez. Men så er det også planen med et par ugers pause.

Allerede da Andreas rykkede op i Top-60 på ranglisten, sikrede han, at Danmark bliver inviteret til samtlige World Cup-stævner, og her håber han at kunne komme til både Oslo og Lyon i oktober.

Små marginaler

Andreas og Darc de Lux endte som bedste placerede dansker ved VM. Han blev nummer 32 og kom dermed ikke med i den individuelle finale, som var for de bedste 25. Og det danske hold endte som nummer 16 og kom dermed ikke i holdfinalen.

“Hesten kom i den form, jeg havde håbet på”, siger han. “Men Darc er en stor og langsom hest, så i en tidsspringning må man tage fuld risiko, og det kostede så to nedslag. De følgende dage sprang han fantastisk, men et nedslag kan der let komme – det er jo levende dyr og ikke en bil, vi arbejder med. Det er de små marginaler, der afgør det. Et enkelt nedslag kan vende op og ned på det hele. Det er det, der gør vores sport mere uforudsigelig end f.eks. dressur. Placeringen kan så hurtigt ændre sig.”

“Det var svære baner (ved Herning2022)”, fortæller Andreas Schou, men understreger også, at sådan skal det være, når der skal kåres en verdensmester. Når 100 dygtige ryttere mødes, skal der være noget, der skiller folk ud.

“Banedesigneren havde lavet en bane, der bød på nogle udfordringer.  Det skal jo være den rigtige, der vinder”, siger han.

Hele VM-arrangementet i Herning var virkelig godt, fortæller Andreas Schou. Der var udelukkende ros for det hele – de fine forhold for heste, ryttere og grooms, god forplejning og et godt messeområde.

Godt for Danmark

Selv om de danske hold ikke kvalificerede sig til OL, så gik resultatet Danmarks vej. De fem bedste hold, der nu er sikret OL-deltagelse er – sammen med EM-værtsnationen Frankrig – sikret plads ved OL. Så det betyder, at de seks lande ikke er med i kampen om de tre pladser, man kan få til OL via dysten ved EM til næste år. I teorien kan man altså få en OL-plads ved at blive nummer ni.

For at stille et hold til EM skal Danmark bare have mindst fire ryttere, der har opfyldt kvalifikationskravene. Så det gælder det om at komme ud og sikre sig.

“Jeg tror stadig på EM og OL. Danmark har ryttere til et godt hold”, slutter Andreas Schou.

Kilde: pressemeddelelse