Skip to main content

Video: Masser af dansk succes i Aachen

De danske dressurryttere har ugen igennem gjort sig særdeles positivt bemærkede ved det prestigefyldte stævne CHIO Aachen
| admin

De danske dressurryttere har ugen igennem gjort sig særdeles positivt bemærkede ved det prestigefyldte stævne CHIO Aachen, der af landstrænerteamet også skulle brugs som formtjek frem imod EM senere i år. Og hvilken form de danske ryttere fik fremvist!

2. plads i Nations cuppen
I Nations Cuppen leverede hele holdet bestående af Andreas Helgstrand/Jovian, Carina Cassøe Krüth/Danse, Lone Bang Zindorff/Rostov og Nanna Merrald/Zepter gode og stabile ridt i både Grand Prix og Grand Prix special. Nanna og Zepter havde deres debut i Grand Prix Special, og det var en virkelig en flot debut af powerparret. De red sig ind på en individuel 3. plads, og brød den magiske 80% grænse. Samlet set rakte de danske ridt til en 2. plads i holdkonkurrencen, der blev vundet af de formstærke tyskere, mens Storbritanien snuppede 3. pladsen. Nanna og Zepters debut i GPS kan ses herunder.

3 ryttere i küren
Det lykkedes for 3 af de 4 danske ryttere at ride sig til en plads i søndagens kür, og her var det igen en fornøjelse at være dansker. I det 15 ekvipager stærke startfelt, blev Andreas Helgstrand og den blot 9-årige imponerende hingst Jovian nr. 9 med scoren 81,670% mens Carina Cassøe Krüth og den yndige hoppe Heline’s Danciera red sig ind på 8. pladsen med 81,975%. Nanna Merrald og Blue Hors Zepter bliver bare bedre og bedre for hver tur på banen de tager sammen, og küren i Aachen var ingen undtagelse. Den store røde Zack søn bevæger sig fjerlet for Nannas diskrete hjælpere. Det er en fornøjelse at se på. Ridtet blev endnu en PB og med 88,730% red de sig ind på 2. pladsen, kun overgået af den regerende verdensmester Jessica von Bredow-Werndel. WAU!
Se start- og resultatlister her

Succes i ungrytter og 4*

Det var ikke kun i CDIO5* der var dansk succes ved stævnet i Aachen. Også ungrytter Alexander Helgstrand havde taget turen til Tyskland med Belantis. Parret blev nummer 2 i ungrytter küren, kun overgået af Alexanders kæreste Annabella Pidgley og Espe.

Alexander Helgstrand og Belantis. Foto: Zibrasport Equest


Ved de 4* klasser var Daniel Bachmann og Vayron til start, og dette makkerpar, bliver også bare bedre og bedre. Det blev til en 3. plads i Grand Prix og en 4. plads i Grand Prix Special i Aachen.


Nanna Merrald og den charmerende hingst Blue Hors Don Olymbrio var også til start i de 4* klasser, hvor de lørdag aften stjal showet i silende regn under flodlight, og blev nr. 2 i küren, kun overgået af Isabell Werth.
Andreas Helgstrand havde også taget hoppen Queensparks Wendy med til Aachen i 4* og red sig ind på en 10. plads i Grand Prix og en 7. plads i Grand Prix special med den talentfulde hoppe.

Spændende dansk dressurfremtid

Verden ligger åben for de danske dressurryttere, der uden tvivl kan være med blandt de allerbedste i verden, og flere af de danske heste er stadig meget unge i sporten på allerhøjeste niveau.

Læs også: Zibrasport og ClipMyHorse.TV bliver streamingpartnere