Skip to main content

Ny rytter til Stutteri Ask!

Berider Laila Pedersen glæder sig til det nye job på Stutteri Ask, fortæller hun til Zibrasport. Hun afløser Maria Bjørnkjær Asferg, som har fået nyt job på Broholm
| admin

Berider Maria Bjørnkjær Asferg har opsagt sin stilling som rytter på Stutteri Ask, for prøve kræfter med et nyt job på Broholm hos Pether Markne og Per Sandgaard, som vi fortalte i nyheden: Nyt kraftcenter på Broholm

Hun afløses af berider Laila Pedersen, 31 år, og det lidt pudsige er, at hun og Maria er opvokset sammen, og fortsat har en tæt kontakt.

– Jeg glæder mig til at komme i gang på Stutteri Ask, fortæller Laila. Hun blev udlært berider i 2016 fra Stald BM ved Bjarne Mark, og startede derefter på hingstestationen Kathrinelund på Mors. Der var hun i fire år inden hun for godt et år siden startede nyt job hos Nordentoft i Nibe.

– Jeg glæder mig til at blive en del af teamet og hele setuppet på Stutteri Ask, og jeg ser frem til igen at arbejde med hingste
Laila Pedersen

Hun kender Stutteri Ask’s førsterytter Søren Møller Rohde og hans hustru Karen særdeles godt. De har mødtes til stævner og kåringer, og som Laila fortæller: – Vi har joket lidt med, om ikke der var en plads til mig på Ask.

Derfor blev Laila også meget glad, da hun fik en opringning fra Stutteri Ask kort tid efter Maria havde opsagt sin stilling. – Det var ikke fordi, jeg havde planer om at flytte fra Nordentoft, for jeg er glad for at være her, men et job på Stutteri Ask er en chance, man ikke siger nej til. Og så vil jeg meget gerne arbejde med hingste.

Laila har stor erfaring med at ride championater og uddanne unge springheste, og det er noget hun virkelig nyder, så der er de bedste forudsætning for, at hun vil trives på Stutteri Ask.
Hun starter 1. maj, og tager sin egen 4-årige hest med til Fyn.

På Stutteri Ask er de meget tilfredse med, at få Laila ind i teamet, på hjemmesiden kan man læse: ”Laila er en erfaren rytter, som hyppigt har deltaget ved championatsfinaler, ligesom hun har en del internationale starter, og vi tror på, at hun vil kunne passe godt ind i vores team og supplere vores andre rytter godt med uddannelse af stutteriets heste.”

Samtidig bliver det et farvel til Maria efter fem år på stedet: ”Maria har gjort en stor indsats for Stutteriet Ask med uddannelse af vores heste, hvilket vi sætter stort pris på, og vi kommer helt sikkert til at savne hende på stutteriet. Vi er dog ret sikre på at hun får gode muligheder for at videreudvikle sig ved Pether og Per, der begge er topprofessionelle ryttere og undervisere, og er ved at skabe et spændende setup på Broholm.