Skip to main content

Anna Kasprzaks Fuhur til Patrik Kittel

Den svenske toprytter Patrik Kittel har det seneste halve år overtaget flere danskejede heste. Senest er Anna Kasprzaks Grand Prix-hest Fuhur kommet i stald hos Kittel.
| admin

I november 2019 købte OL-rytter Anna Kasprzak den russiske varmblodshest, Fuhur, som i 2019 deltog ved EM med sin russiske rytter Elena Sidneva, hvor det blev individuel 20. plads. Anna og Fuhurs samarbejde åbnede med en sejr i deres debut ved landsstævnet i Hedensted i 2020 med over 74% herefter fik de deres internationale debut i Norge, hvor det blev til endnu en sejr. I mellemtiden blev Anna gravid med hende og Mathias andet barn, og Andreas Helgstrand startede Fuhur et par gange. Nu står han hos Patrik Kittel i Tyskland, om det fortæller Anna Kasprzak:

“Patrik var hos Andreas, og der prøvede han Fuhur. Han kunne godt lide ham, og vi blev enige om, at han skulle tage den med hjem i arbejde. Vi har ikke en plan endnu, det hele er meget nyt,” fortæller Anna Kasprzak. Samarbejdet mellem Fuhur og Kittel er så godt, at han forventer at starte stævne første gang i næste uge. “Og så så ser vi, hvordan det går og, hvad planen skal være.”

Herlig hest, ikke et match

“Desværre var Fuhur ikke et match til mig, hvilket jeg kan være lidt ked af. Det er verdens sødeste hest. Derfor er det bedre at tage beslutningen, så er der forhåbentlig en anden, som kan få rigtig meget glæde af ham,” forklarer Anna og hun fortsætter: “De er heldigvis ikke maskiner, de er forskellige alle sammen, og det er det, som gør det hamrede svært. For hvor står den der bare en hest, som har det hele.”

Anna fortæller, at Patrik er meget glad for at ride Fuhur, hesten er rolig i munden, super sød og håndterbar, dejlig at ride, der er mange gode ting ved den. “Men bare ikke lige matchet til mig. Der var nogle ting rent ridemæssigt i forhold til, hvordan jeg gerne vil gøre det, der betød, jeg skulle gå for meget på kompromis. Og vil man rigtig gerne nå i mål på noget af det, der er sjovt, og du har fornemmelsen af: det tror jeg bare ikke vi to kan sammen – så skal man gøre noget andet,” fastslår Anna. Hun fokuserer sin tid på sine to Grand Prix-heste Rock Star og Addict de Massa, samt nogle af de yngre heste, der er godt på vej. For, som hun siger, gælder det om, at hun fordeler tiden rigtigt og får indpasset familie, børn og meget andet med sin ridning.

“Man lærer at bruge sin tid rigtigt på det, der giver aller mest mening. Og så skal det være sjovt. De timer der bruges i ridehallen skal være gode,” forklarer Anna, og hun siger til slut: “Det er forskelligt, hvordan man matcher sammen med hesten, det er det, som gør det spændende i den sidste ende.

Læs også: Fuhur: 25% araberblod – 100% Grand Prix

Flere danske heste til Kittel

I eftersommeren kom den tredobbelte verdensmester Fiontini e. Fassbinder i stalden hos den svenske toprytter Patrik Kittel. Hoppen, der indtil da havde været redet af Severo Jurado Lopez og derefter af Andreas Helgstrand, havde stor succes sammen med Kittel, men succesen blev kort, for hoppen blev i oktober solgt til en amerikansk rytter.

Senest har vi set Patrik Kittel ride Blue Hors Zepter ved World Cup stævnet i Neumünster til en 6. plads med over 81% Også han er til salg, og sat i stald hos Kittel.

Og nu er det så ”piaffe-maskinen”, som Kittel kalder Fuhur, som er kommet i hænderne på den erfarne svensker.

Læs også: Video: Se Patrik Kittels debut på Blue Hors Zepter