Skip to main content

Tysk top pony til Sofia Rosenkilde

Den danske ponyrytter og bronzevinder ved DRF mesterskaberne for kat. 2 ponyer, Sofia Rosenkilde har fået en ny top pony i stalden.
| admin

Der er tale om den 9-årige kårede hingst Cosmo Royale (e. Cosmopolitan/Cascada Royale), der med tidligere rytter er hele tredobbelt Bundeschampion.

Læs også: Finale i DRF mesterskaberne 2022 kat. 2

Flotte resultater
Den 9 årige hingst blev kåret DSP i oktober 2016 og godkendt til Westfalian og Weser-Ems stambog senere. Han aflagde sin 2-dages egnethedstest i Ansbach i januar 2019 og scorede hele 9,35 point. 
 
Tredobbelt Bundeschampion 
Cosmo Royale konkurrerede første gang under opdrætter Danica Duen i 2017 og vandt 2017 Bundeschampionatet for 3-årige hingste og 2018 Bundeschampionatet som 4-årig. 
I 2019 overtog datteren Sophie Duen tøjlerne og red hingsten til sin tredje titel og guldmedalje ved Bundeschampionatet. I 2020 vendte de tilbage til Warendorf, hvor de tog bronze i 6-års klassen. 
 
Sophie Duen og Cosmo Royale fik deres internationale debut i 2021 ved CDI Kronberg og konkurrerede i Ornago fire måneder senere. Ud af 9 internationale starter vandt parret en, blev nummer to fire gange, tre gange nummer tre. Den tyske ponyrytter Sophie Duen er nået aldersgrænsen, og er gået over til at ride hest, hvorfor Cosmo Royale er solgt til 13-årige Sofia Rosenkilde, der nu skal føre hingsten videre i sport.