Skip to main content

Carina: Dejligt vi får lov til at styre træningen selv!

OL-rytter Carina Cassøe Krüth ligger lige nu nr. 8 på verdensranglisten i dressur, hun giver sin opbakning til rideforbundets nye elite-setup for dressursporten. ”Jeg syntes det er en god vision, og det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at fungere i praksis,” udtaler hun.
| admin

”Tiderne har ændret sig, vi må følge med,” indleder Carina Cassøe Krüth. Hun har trænet hos Hasse Hoffmann, og de seneste 4 år hos Andreas Helgstrand. Og sammen med sine trænere har hun lavet et management, skræddersyet til sine heste.

”Jeg har ikke gjort brug af landstræneren, jeg har mit eget set-up,” forklarer Carina, og hun fortæller, at det er det samme for en stor del af rytterne i bruttotruppen.

”Det er vigtigt, at vi til stævnerne kører det management, vi plejer. At jeg har min egen træner med, som jeg selv må betale for. Og det er dyrt, men det gør jeg, for det er det, som virker for mig,” understreger hun.

En spændende vision

”Jeg syntes forbundet har set fremad, og tænkt over, hvordan man kunne tænke sig elite-setuppet i fremtiden. Det er en spændende vision. At have en landstræner har tidligere fungeret, men rideforbundet anerkender nu, at ridningen har ændret sig. De har accepteret, at rytterne er professionelle og ved, hvad det er, som får træningen til at fungere til dagligt og ved stævner. Forbundet har lyttet til rytterne, stoler på, vi holder fast i vores planer og management. Og derfor pålægger de os ikke at træne under en forbundsansat træner, men i stedet støtter de os i, at gøre noget andet.”

Ekspertteam og cliniks

I stedet for en landstræner vil rytterne fremover støttes af en holdleder – elitesportschef, og der tilknyttes et ekspertteam til bruttorytterne.

”Jeg tænker, vi bliver tilbudt nogle træninger/cliniks, så vi kan få noget inspiration til træningen og managementet. Og så bliver vores egne trænere involveret i ekspertteamet. Det syntes jeg, lyder meget spændende,” siger Carina og fortsætter. ”Det er positivt, man ikke bliver hængende i gamle metoder.”

”Jeg tror, det nye setup vil give noget arbejdsro. Vi har det rigtig godt med hinanden på landsholdet, der er et godt sammenhold. Tiderne har ændret sig, og her har forbundet fulgt med,” slutter Carina Cassøe Krüth.

Om Carina Cassøe Krüth
Carina Cassøe Krüth er født i Slagelse i 1984. Hun blev i 2011 uddannet berider hos Per Skjærbæk med et gennemsnit på hele 11,4 i snit i alle discipliner. Kort efter uddannelsen startede hun CK Dressage, som hun driver i dag.
Med May-Day Graftebjerg fik Carina Cassøe Krüth fik sin første internationale erfaring på Grand Prix niveau. Men Carina har i mange år haft en perle i stalden, nemlig Heiline’s Danciera, også kaldet Dance, der debuterede i Grand Prix i en alder af blot 8 år.
Carina Cassøe Krüth og Danse repræsenterede Dansk Varmblod ved UVM tre gange, og alle tre gange kom de i finalen. De slog for alvor igennem i Herning i 2019 efter to fantastiske ridt i DWB-five-star, hvor de magiske 80% blev brudt i Grand Prix Special.
I 2021 deltog parret ved OL i Tokyo, hvor det blev til en 7. plads i kürfinalen. De ligger pt. på en 8. plads på verdensranglisten.