Skip to main content

Carina er klar til World Cup Finale – Dufour trækker sig

World Cup finalen i dressur og springning finder sted i starten af april. Cathrine Dufour og Carina Cassøe Krüth er kvalificeret. Carina fortæller, at hun og Heilines Danciera er klar til opgaven
| admin

Carina Cassøe Krüth og DV-hoppen Heilines Danciera e. Fürstenball (opdr. Stald Heiline) bragede igennem internationalt ved DWB Five-star-dressage i Herning i marts sidste år. Hun og ”Danse” fortsatte succesen ved DM, hvor det igen blev til en andenplads efter Cathrine Dufour. Nu er Cathrine og Carina udtaget til FEI World Cup finalen ved Göteborg Horse Show fra den 31. marts til den 4. april.

Cathrine sikrede sin World Cup kvalifikation ved at vinde World Cup på Vilhelmsborg i oktober sidste år på Bohemian. Hun har ikke haft chance for at starte Atterupgaards Cassidy i en kvalifikation, da kvalifikatiosstævnet i Holland blev aflyst. Hun har ikke fået lov fra FEI til at ride Atterupgaards Cassidy i finalen, derfor har hun trukket sig fra start for at spare Bohemian med fokus på OL i Tokyo til sommer, fortæller hun.

Foto: Signe Baun.
Carina Cassøe Krüth og Heilines Danciera ved DM 2020. Foto: Signe Baun

Carina Cassøe Krüth skulle også have redet World Cup kvalifikation i s’-Hertogenbosh i Holland i disse dage, men stævnet er blevet aflyst grundet EHV-1 (Herpresvirus). I forhold til forberedelse og planlægning frem mod World Cup finalen, er Carina ikke så ked af, hun ikke kunne komme til start i Holland nu, hvor hun skal være i topform til finalen i Sverige.

Det er meget svært for rytterne at forberede sig optimalt til World Cup finalen, for det er ikke mange stævner, de har kunnet ride det seneste år.

Vi fik redet Grand Prix-programmet igennem til den seneste træningssamling, og det var et rigtig fint initiativ af rideforbundet
Carina Cassøe Krüth

– Vi fik redet Grand Prix-programmet igennem til den seneste træningssamling, og det var et rigtig fint initiativ af rideforbundet, bemærker Carina, hun forklarer: – Susanne Baarup var dommer, og vi havde starttider, som ved stævner. Det betød vi lige måtte tage os sammen, det var godt.

Carina fik lavet en ny kür forud for DM sidste år. Det er en kür, som hun og Danse skal ”vokse ind i”, for det er en kür med høj sværhedsgrad, men når det lykkes, er det meget flot og giver gode point. Den lykkedes for dem på Vilhelmsborg, men ved World Cup-stævnet i Salzburg gik det ikke efter planen og forhåbningerne, erkender Carina. Danse reagerede ikke helt som vanligt, hverken i Grand Prix’en eller i küren, men hoppen er igen tilbage på sporet, så Carina holder sig til planen og küren også i finalen.

På grund af udbruddet af herpesvirus, der har spredt sig fra Valencia i Spanien til store dele af Europa, og pt. kostet 11 heste livet i Europa, er der lavet nogle ekstra foranstaltninger til World Cup finalen. Carina fortæller: Vi skal egentlig først i vet.tjek torsdag, men vi skal gennem et ekstra tjek på en travbane om tirsdagen, inden vi får lov til at komme ind på stævnepladsen. Jeg får alle mine heste vaccineret i denne uge, vi starter simpelthen et vaccinationsprogram for alle heste i stalden. Jeg ved godt, at de kan blive smittet, på trods af de er vaccinerede, men de smitter mindre til andre, hvis de er vaccinerede.

Carina arbejder videre hjemme i ridehallen ved Hobro, inden turen går til hendes første Word Cup finale.

Dressurryttere i finalen
Det er de bedste ni ryttere fra den Vesteuropæiske liga, der får adgang til World Cup finalen i dressur. Og det er følgende ryttere:

  • Jessica von Bredow-Werndl (GER)
  • Helen Langehanenberg (GER)
  • Patrik Kittel (SWE)
  • Morgan Barbançon (FRA)
  • Anna Merveldt (IRRL)
  • Thamar Zweistra (NED)
  • Christian Schumach (AUT)
  • Carina Cassoe Kruth (DEN)
  • Florian Bacher (AUT)
  • Cathrine Dufour (DEN)

Fra USA kommer to ekvipager med dansk islæt, ligavinder blev Olivia Lagoy-Weltz med den danske varmblodsvallak Rassing’s Lonoir foran dansk/amerikanske Charlotte Jorst med Kastel’s Nintendo.

Steve Guerdat og Alamo vandt Longines FEI Jumping World Cup Final 2019. Foto:Tommy Holl

Kvalifikationerne i både springning og dressur har været mærket af aflysninger på grund af Covid-19. World Cup Finalen i Las Vegas sidste år blev aflyst, men vinderne fra 2019 i dressur Isabell Werth og i springning Steve Guerdat, er klar til at forsvare deres titel i Göteborg.

Se den vesteuropæiske rangliste i dressur HER og i springning HER