Skip to main content

Glem alt om glamour: Thalia Pitzner er sin egen hestepasser

Du kender hende måske fra TV, men Thalia Pitzner har ingen fine fornemmelser i det daglige arbejde med hestene, hvor hun ofte er på egen hånd. I weekenden deltager hun i årets første internationale stævne på Vilhelmsborg med to heste. Du kan streame alle klasser på Zibrasport Equest torsdag til søndag.
| admin

(Foto: Kim Matthiesen)

TV2 Zulus seerne kender måske bedst Thalia Pitzner som en del af ”Diamantfamilien”, der har deres egen reality-serien på kanalen.
Men den 26-årige kvinde er meget mere end en farverig personlighed fra dit fjernsyn, hvor hun bader sig i blitzlys på den røde løber med sine søstre og mor. Thalia har de seneste mange år knoklet for at skabe sin egen karriere inden for ridebanespringning, og i weekenden deltager hun med to heste til Danish Derby på Vilhelmsborg.
Faktisk er hun i gang med de sidste forberedelser før afgang, da Zibrasport Equest fanger hende på telefonen.

– Jeg er lige i gang med at muge, lyder det med et grin fra Thalia, der lejer en lille stald i Nordsjælland, hvor hun pt. har tre egne heste stående.

Der er ikke meget glimmer og glamour over Pitzners hverdag, men det er hun ligeglad med. Thalia har selv skabt sin drømmetilværelse, hvor omdrejningspunktet er hestenes velvære og en ambition om at nå langt i sporten.

– Til dagligt og til stævner har jeg ikke en fast hestepasser.
Jeg er en enspænder i forhold til, at jeg godt kan lide at gøre tingene selv, men jeg elsker også at være en del af et team. Det er fedt at have hinandens ryg.
Jeg har ikke noget imod at stå med det hele alene, for så er alt, som jeg gerne vil have det. Så har jeg ro i maven, fortæller Thalia, der har fundet sig godt til rette i Danmark efter en periode i udlandet.
Hun har dygtiggjort sig i Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig og Dubai, hvor hun har redet for bl.a. toprytteren Simon Delestre.

Dedikeret til sporten
For udefrakommende kan det lyde ligetil at være fuldtidsrytter, men når Thalia tager til stævne, er det oftest uden selskab. Og det kan give udfordringer.

– Jeg sadler selv op og sadler af og muger boksene til stævnet. Jeg har heldigvis mange veninder, der også rider til stævnerne, så vi hjælper hinanden.
Det kan være hårdt at på egen hånd på opvarmningsbanen. Nogle gange er folk hjælpsomme, og jeg får lov til at springe de samme spring, men andre gange bliver de hurtigt sat op eller ned. Det kommer an på stemningen på opvarmningen, siger hun ærligt.

– Jeg er super dedikeret til ridesporten, og mit hjerte banker virkelig for hestene. Jeg kommer aldrig til at stoppe med at ride, men jeg ved ikke, hvilket niveau det bliver i fremtiden. Hvis jeg får mulighed for at have en lille stald med nogle gode heste, så vil jeg gerne klø på med det.
Lige nu er ambitionen faktisk bare, at jeg skal blive ved med at udvikle mig. Jeg tager skridt for skridt, for man ved aldrig, hvad dagene bringer, når man arbejder med heste, forklarer Thalia, der ser frem til en weekend på Vilhelmsborg.

– Jeg skal ride CSI Youngster på min syvårs. Den havde jeg stor succes med til championatstævnet sidste år, hvor den var seks år. Den er efter Quality Time og hedder Quality Sun.
I den et-stjernede turnering medbringer jeg min gode, gamle hest, Castelino. Han er 18 år, så den har mange år på bagen. Jeg har to vidt forskellige heste med til stævnet, men det kan jeg godt lide. Det lærer jeg meget af som rytter.
Stævnet er årets første internationale. Mit sidste stævne var faktisk også på Vilhelmsborg før jul, så hestene har holdt lidt pause henover jul og nytår, hvor jeg har redet dem let. De burde være i fin form, uddyber rytteren.

På hestens præmisser
Thalia Pitzner er ydmyg omkring sit eget talent, men hun har en stor lyst til at blive en bedre springrytter. Og det hele skal gøres i et tempo, så både hun og hestene kan følge med.

– Mine ambitioner med Quality er, at jeg hele tiden fornemmer, hvor meget den er klar til. Den har en ung alder, men der bliver også forventet en del i sporten. Jeg har ikke selv de største erfaringer, så det er min første egen unghest, som jeg rider op. VI følges på samme udviklingsrejse, og det er altså ret fedt. Vi forstår hinanden, og det er en god hest. Jeg føler mig tryg og sikker med Quality, siger Pitzner, der ikke udelukker, at hun en dag bliver nødt til at sende Quality videre til en anden rytter.

– Jeg har det sådan, at hvis den rigtige køber kommer, så siger jeg ikke nej. Det skal være et godt match, og den skal have et godt hjem. Jeg vil gerne se den udvikle sig med en anden, hvis det rette tilbud kommer. Ellers vil jeg gerne beholde ham, for det er en god hest, og jeg kan få meget ud af ham i år og i fremtiden.
Det er også godt at have på sit cv som rytter, at jeg selv har uddannet en ung hest, slutter hun.

Følg Thalias liv med heste her.

Thalia Pitzner og mange andre danske og internationale springekvipager samles på Vilhelmsborg, når Danish Derby byder indenfor til internationalt springstævne. Vi streamer alle klasser, alle dage, og det betyder du kan se topspringning i fire dage – lige her på Zibrasport Equest.

Gratis at se med for Premium Medlemmer, mens Basic Medlemmer (alle der har en profil men ikke abonnement) kan købe adgang med pay pr view til 99 kr. (gælder alle dage).