Skip to main content

Carina Krüth: Dejligt at komme afsted igen!

Carina Cassøe Krüth er en del af den danske A-trup i dressur. Hun er på vej til CDI-stævnet i Hagen med Heiline’s Danciera – og hun glæder sig!
| admin

Rytterne fra A-truppen, og et par fra B-truppen er på vej mod det internationale dressur-stævne, Horses & Dreams i Hagen. Fredag morgen skal de ryttere, som skal ride Grand Prix og Grand Prix Special i aktion på dressurstadion. Der er godt 30 ryttere i hver af de to Grand Prix-klasser, som kvalificerer til Grand Prix Special eller Grand Prix Kür.

– I aften (tirsdag) kører jeg Signe (Carinas hestepasser) og Danse op til Andreas Helgstrand. Danse og Fiontini skal køre sammen til Hagen, fortæller Carina Cassøe Krüth, der træner hos Andreas Helgstrand, og lige har været til træning for at pudse formen af før stævnet i Hagen. Selv køre hun mod Hagen onsdag morgen, så er både hun og hestene på pladsen i god tid inden starten fredag. Alle test er taget, coronatest på Carina og test for herpesvirus på Danse, så nu er Carina klar og hun glæder sig til at komme i konkurrence igen.

Ingen publikum, men det er fint, bare vi kommer afsted
Stævnet i Hagen er normalt et tilløbsstykke for både ryttere og publikum. Startlisterne bugner af internationale topryttere, men desværre for arrangørerne bliver stævnet uden publikum. Normalt er der omkring 70.000 tilskuere under stævnet, men nu er også sat begrænsninger på, hvor mange, der må følge med hver hest. Carina har redet i Hagen tidligere, og hun vurderer ikke, det bliver et problem, der ikke er tilskuere på pladsen. Hovedformålet er at komme på banen og teste formen.

– Selvom arrangørerne har skrevet, det har været mange tilskuere, har jeg ikke syntes, der normalt har været fyldt op på dressurstadion, vurderer Carina. Hun forklarer, at det er mere, når man rider indendørs, publikum kan være med til at skabe en mere intens stemning.

Mens Grand Prix-kvalifikationerne afvikles på dressurstadion, så skal Grand Prix Special og Grand Prix kür afvikles inde på det store springstadion, og det ser Carina frem til. Hvis hun får adgang til at ride Specialen, som hun siger. Det er de 15 bedste ryttere fra Grand Prix-klasserne som får adgang til hhv. Specialen og küren, og da startlisten rummer adskillige topekvipager, bliver der kamp om pladserne.

– Danse var mega fin, da jeg red undervisning mandag, så det er dejligt. Jeg glæder mig til at ride Specialen, for den har jeg ikke redet siden hingstekåringen i Herning sidste år
Carina Cassøe Krüth

https://www.instagram.com/p/CN2FmpaBfgY/?utm_source=ig_web_copy_link

Netop Specialen er interessant i år, da reglerne for OL er lavet om, sådan, at rytterne skal ride Grand Prix, og de bedste 15 går i kürfinalen, for at kæmpe om de individuelle medaljer. Holdkonkurrencen afgøres i Grand Prix Special, og derfor samles interessen sig naturligt netop om Specialen i år.

I Hagen får de ryttere, som ikke når ind i Küren eller Specialen en mulighed for at komme til start endnu engang, da der afvikles en Grand Prix-klasse for de ryttere søndag formiddag.

OL i Tokyo – hvad er planerne?
Landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og holdleder Anne Mette Binder har besøgt rytterne i A-truppen og udvalgte ryttere i B-truppen i sidste uge, for at se dem træne derhjemme og få en snak med dem om forberedelserne til OL. Der er ikke mange internationale stævner tilbage i kalenderen, inden holdet skal tilmeldes den 5. juli.

Hvordan planerne ser ud for de enkelte ryttere, vil blive klarlagt efter stævnet i Hagen. Carina og Heilines Danciera har begge deres kvalifikationer i hus, så der er ro omkring dem i forhold til kvalifikationsperioden. Cathrine Dufour skal have endnu en kvalifikation i hus på Vamos Amigos, og det samme skal Andreas Helgstrand på Fiontini. Også Nanna Skodborg Merrald mangler en kvalifikation med både Blue Hors Zack og Atterupgaards Orthilia omvendt så mangler Daniel Bachmann Andersen to kvalifikationer på sine heste Marshall-Bell og Carso’ni. Det er de ryttere, som skal i konkurrence i Hagen den kommende weekend.

Tænker Carina så på OL? – Jeg tænker, nu skal det lige blive OL først, så lad os starte med det. Carina henviser til, at der i Japan er en vis modstand mod at invitere til OL, nu, hvor landet kæmper mod fjerde corona-bølge.

– Jeg rider og træner, som skal vi til OL, om det lykkes, er ikke til at vide. Jeg er bare glad for, jeg har mine kvalifikationer. Det giver mig lidt mere ro, og så har jeg den fordel, at jeg har et godt, sammentømret makkerskab med min hest, fortæller hun. Carina har redet Danse siden hoppen var 4 år, og sammen har de været topplaceret til UVM, og gået hele vejen til Grand Prix og en DM-sølvmedalje sidste år.

Om stævnet i Hagen siger Carina: – Det bliver dejligt at komme i gang igen, og så må vi se, hvor vi er i forhold til konkurrenterne.

Start- og resultatlister til Hagen Horses & Dreams