Skip to main content

Danmark i finalen ved EM i Riesenbeck!

Med et fejlfrit ridt sikrede Andreas Schou Danmark en plads i holdfinalen ved EM i Riesenbeck godt støttet af en runde med 5 fejl af Konstantin Deeken Künnemann
| admin

Det var nervepirrende spændende at følge de danske ryttere i holdkonkurrencen ved EM i springning i tyske Riesenbeck.

Danskerne kom til holdkonkurrencen på en 10. plads og 10 nationer går videre til holdfinalen, som afvikles fredag kl. 13. Zascha Nygaard Andreasen og Quinn var igen først ude for Danmark. Quinn gik på opgaven med stor energi og vilje, og Zascha havde nok at se til, med at få skabt plads på de korte afstande, og få placeret Quinn optimalt på forhindringerne. Den sidste del af banen med en smal lodret og en stor dobbeltkombination med to anseelige oxere kostede nedslag, og desværre også for Zascha og Quinn. De sluttede med 8 fejl. Søren Nørgaard Pedersen og Chico Z fik indspringet i trekombinationen, og oxeren ud af dobbeltspringet, men var ellers flyvende på resten af banen.

23-årige Konstantin Deeken Künnemann cruisede banen rundt i et godt grundtempo på AK’s Crowney, som kvitterede ved at springe med overskud, lige indtil det famøse dobbeltspring. Med blot 5 fejl holdt han Danmark inde i kampen om en plads i finalen.

Da det hele skulle afgøres til slut lå presset på Andreas Schou og Darc de Lux. Den stort springende hingst havde ingen problemer med dagens store bane, og de galoperede fejlfrit i mål. Det betyder, at Andreas ligger på en individuel 6. plads med 2,56 fejl. Andreas fejlfrie ridt, i kombination med, at andre nationer snublede i afslutningen betød, at Danmark ligger på 7. pladsen med 29,45 fejl.

Det var lidt af en oplevelse

Zibrasport Equest talte med Konstantin Deeken Künnemann efter dagens konkurrence: “Det var rigtig dejligt, og lidt af en oplevelse,” indleder han på spørgsmålet om, hvordan det var at ride på den imponerende bane, han fortsætter: “Det var en stor bane, godt bygget.”
Netop opbygningen af nogle af forhindringerne har været “lusket”, som Konstantin fortæller. Den sidste kombination, med de to store oxere var bygget på en måde, så hestene havde svært ved at bedømme den, fortæller han. “Normalt springer vi oxere, som er helt lige, men her havde banebyggeren bygget indspringet forskudt (lavere forkant), mens udspringet af kombinationen, der var okseren helt lige. Mange heste takserede udspringet som en lodret, og opdagede først sent, det var en oxer (et breddespring).”

“Jeg var meget mere afklaret i dag, i går var jeg mere anspændt. I dag var jeg mere rolig og selvsikker. Da vi gik banen var vi fulde af selvtillid og enige om, det godt kunne lade sig gøre (at komme i finalen red.). Efter i går, havde du sagt vi ville ende som nr. 7 ville vi have taget det med kyshånd. Det er vi glade for. Det er luksus. Nu håber vi på, vi kan holde fast, kan vi det, bliver det godt,” slutter Konstantin Deeken Künnemann.

Andreas Schou Darc De Lux DM 2020. Foto: Zibrasport Equest

Schweiz i front

De schweiziske ryttere var i særklasse i dagens konkurrence med tre ryttere fejlfrie, den ene af dem den regerende europamester Martin Fuchs, der rider Leone Jei, fordi hans tophest Clooney fik en skulderskade på folden efter hjemkosten fra OL i Tokyo. Og desværre ikke ser ud til at komme tilbage i sporten igen. Schweiz fører med 5,47 fejl.

“Min hest sprang brillant. Det var en svær, men fair bane. Det er for tidligt at fejre, der er en lang vej endnu, i morgen bliver det endnu større. Vi skal ride vores egen runde, og vi støtter hinanden,” sagde Martin Fuchs bl.a.
Det tyske hold ligger fortsat på andenpladsen i kraft af et fejlfrit ridt af Andre Thieme og Christian Kukuk – tyskerne har 8,77 fejl.
Svenskerne rykkede ned på tredjepladsen, da Rolf-Göran Bengtsson var alene om at springe fejlfrit med Ermindo W. Svenskerne har 11,59 fejl.

Dagens overraskelse

Det var ikke ventet, at det ellers så succesfulde hollandske team skulle ride sig ud af holdfinalen for de bedste 10 teams ved dette EM. Holland kom til dagens holdkonkurrence på en fjerdeplads og altså med en reel medaljechance. Den smed de væk da to ryttere red med 8 fejl og to med 12 fejl. I stedet kom Østrig ind i finalen med blot tre ryttere på holdet. Storbritannien, der efter gårsdagens første runde ikke var blandt de 10 bedste nationer sikrede sig en plads i finalen med to ridt med 4 fejl og et med 8.

Rækkefølgen i holdkonkurrencen:

Schweiz 5,47
Tyskland 8,77
Sverige 11,59
Belgien 17,34
Irland 20,73
Frankrig 21,15
Danmark 29,45
Storbritannien 33,18
Spanien 34,52
Østrig 36,21

Start- og resultatlister