Skip to main content

Cathrine Dufour og Carina Cassøe Krüth modtager vigtig OL-støtte

To af Danmarks absolut dygtigste dressurryttere, Cathrine Dufour og Carina Cassøe Krüth, tildeles ekstraordinær individuel atletstøtte af DIF og Team Danmark og får dermed et økonomisk rygstød frem mod OL i Paris i 2024.
| admin

Der er store smil på læben hos både Cathrine Dufour og Carina Cassøe Krüth i disse dage. De to ryttere har nemlig netop fået besked om, at de gennem Team Danmark og DIF vil modtage et fast månedligt beløb i støtte frem mod OL i Paris i 2024. Begge ryttere var med ved OL i Tokyo.

Uundværlig støtte for rytterne

Cathrine Dufour, der blev nummer fire både individuelt og i holdkonkurrence i Tokyo, er utrolig glad for støtten og fortæller, at den kommer til at gøre en stor forskel i hendes hverdag.

”Jeg føler mig enormt heldig, og jeg er bare så taknemmelig for, at DIF og Team Danmark igen viser mig tillid og anerkendelse og tildeler mig støtte. Jeg har jo én gang tidligere modtaget en tilsvarende støtte frem mod det netop overståede OL, og det gør en enorm forskel, fordi man får rum til at fokusere på ridningen” fortæller Cathrine.

Også Carina Cassøe Krüth, der var med til at sikre fjerdepladsen i holdkonkurrencen i Tokyo, ser støtten som et stort skulderklap, som vil få stor betydning for hendes muligheder frem mod OL i Paris.

”Det er en kæmpe anerkendelse af mig som atlet at modtage bevillingen og dermed en stor ære. Støtten kommer til at gøre en kæmpe forskel for min dagligdag, fordi jeg nu kan fokusere på og investere endnu mere i min uddannelse og træning uden at skulle tænke på økonomien”, siger Carina.

Og Team Danmarks sportsdirektør Lars Balle Christensen glæder sig over at kunne overbringe den gode nyhed til de to ryttere.

”Team Danmark har store ambitioner på dansk eliteidræts vegne. Et af de potentialer, vi skal hjælpe specialforbundene med at løse, er at hjælpe til en bedre hverdagsøkonomi for atleterne, så de kan fokusere fuldt ud på deres træning og dygtiggørelse”, siger han.

Midlerne til støtten kommer fra en olympisk partnerskabsaftale med KIRKBI, der blev indgået sidste år. Den samlede pulje på 50 millioner kroner fra KIRKBI skal støtte danske OL- og PL-atleter frem mod legene i Paris i 2024. Nogle af midlerne fra aftalen bliver desuden brugt til at bakke op om talenter, der ikke måske ikke står på springet til at vinde OL-medaljer, men som har et udviklingspotentiale.

DIF’s OL-chef de mission, Søren Simonsen, håber på store danske dressuroplevelser i Paris i 2024.

”I Tokyo mærkede vi en kæmpe interesse hjemmefra, når de danske ekvipager var i aktion. Hele Danmark fulgte med og krydsede fingre. Jeg er overbevist om, at de danske ryttere også i Paris kan begejstre og blande sig helt oppe i toppen af verdenseliten,” siger Søren Simonsen.

Om Kirkbi A/S
KIRKBI er Kirk Kristiansen familiens holding- og investeringsselskab. Selskabets strategiske aktiviteter omfatter 75% ejerskab af LEGO Koncernen, 29,7% ejerskab af Merlin Entertainments plc, som blandt andet driver LEGOLAND parkerne, og investeringer i bæredygtig energi. Selskabets investeringsaktiviteter omfatter desuden betydelige langsigtede investeringer i virksomheder som ISS, Nilfisk, og Falck samt ejendomsinvesteringer i Danmark, Schweiz, Tyskland og Storbritannien. Se mere på www.KIRKBI.com.

Kilde: Dansk Ride Forbund