Skip to main content

Danmark har trukket nr 16 ved VM i dressur

Foran mange deltagende holdledere stod den danske formand for dommerkomitéen, Susanne Baarup, for lodtrækningen af startrækkefølgen i holdkonkurrencen i dressur ved ECCO FEI World Championships Herning 2022.
| admin

Danmark er en af medaljefavoritterne ved VM i ridesport i Herning. Holdkonkurrencen afvikles over lørdag og søndag under navnet Blue Hors FEI World Dressage Team Championship Grand Prix med den festlige medaljeceremoni søndag aften.  Dagens lodtrækning afgør startrækkefølgen i holdkonkurrencen. I alt er der 19 hold, som deltager i holdkonkurrencen med 3 eller 4 ryttere på holdet.  

Foruden nationerne, der har hold til start, er der også en et par nationer, som har individuelle rytter til start ved mesterskabet. Det gælder eksempelvis Indien og Den Dominikanske Republik.   

Nanna først for Danmark

Sidste års OL-værtsnation Japan har trukket start nr. 1, mens USA vil være det sidste hold i startrækkefølgen. Danmark har trukket start nr. 16, om dette siger den danske holdleder Anne-Mette Binder ifølge Dansk Ride Forbund:

“Vi er meget tilfredse med lodtrækningen i holdkonkurrencen. For få dage siden blev FEI’s World Ranking List offentliggjort, og vores VM-hold består af ekvipager, der ligger hhv. nr. 3, 4, 10 og 11 på listen, hvilket er absolut unikt og bekræfter det høje niveau i dansk seniordressur. Med den valgte startrækkefølge har vi verdensranglistens nummer 4, Carina Cassøe Krüth og ’Danse’ til start lørdag, og vi har nummer 3, Cathrine Laudrup-Dufour og Vamos Amigos til start søndag, så strategien er, at det danske landshold både starter og slutter stærkt.” 

Der skal således to danske ryttere i aktion i morgen lørdag, mens de to andre først skal ride søndag. Det er Nanna Merrald Rasmussen med starttid kl. 13.44 og Carina Cassøe Krüth med starttid kl. 19.27 der skal ride i morgen, mens Daniel Bachmann Andersen og Cathrine Laudrup-Dufour skal ride søndag med starttider henholdsvis kl. 15.47 og 19.18. 

Den fulde startrækkefølge: 

1: Japan 
2: New Zealand 
3: Norge 
4: Schweiz 
5: Portugal 
6: Finland 
7: Østrig 
8: Irland 
9: Polen 
10: Frankrig 
11: Spanien 
12: Belgien 
13: Storbritannien 
14: Australien 
15: Holland 
16: Danmark 
17: Sverige 
18: Tyskland 
19: USA 

Link til den officielle startliste