Skip to main content

Danmark med i topkampen ved Nations Cup

5 nationer står lige med 0 fejl i den spændende holdspringning Longines EEF Nations Cup series i Uggerhalne. Og Danmark er med i topkampen inden den afgørende anden runde.
| admin

Danmark er fortsat med i topkampen ved Longines EEF Series Nations Cup efter tre fejlfrie ridt af Andreas Schou, Linnea Ericsson-Carey og Lars Nørgaard Pedersen og et let nedslag til Konstantin Deeken Künnemann er Danmark noteret for 0 fejl inden anden runde for samtlige hold.

Danmark er dog langt fra alene om at være fejlfri, Sverige, Belgien, Frankrig og Japan står ligeledes noteret med 0 fejl. Belgien og Norge kan også avancere i anden runde, da de kun har 4 fejl.

Andreas Schou. Foto: Zibrasport Equest


Der blev vist meget flot ridning af de danske ryttere, og igen var den 3-dobbelte danske mester Lars Nørgaard Pedersen og avlshingsten Bøgegården Gladiola sikkerheden selv på banen. Konstantin Deeken Künnemann var på det danske landshold ved EM og med på det vindende hold i Uggerhalne sidste år. I dag var han fejlfri til den store Longines 3-kombination, hvor AK’s Crowney lige fik en hov på udspringet.
Linnea Ericsson-Carey er igen tilbage i landsholdssammenhæng. Det er en fornøjelse at se hende på en bane, og selvom samme forhindring i 3-kombinationen raslede under Skorphults Baloutendro blev den hængende i holderne, og også Linnea var fejlfri. Igen var det Andreas Schou som var sidste rytter for Danmark i år på Independent, og de var sikkerheden selv, indtil den sidste linje, hvor publikum fik lidt åndenød, men Andreas kom fejlfrit i mål.

Linnea Ericson-Carey. Foto: Zibrasport Equest

Såfremt flere nationer har 0 fejl efter anden runde skal der en omspringning til, og her skal een rytter udpeges til at forsøge at ride sejren hjem.

Der var mange fejlfrie ridt i den første runde, og heldigvis også danske. I anden runde er det samme bane, men landstræner Bo K. Møller fortæller: “Jeg er super tilfreds med rytter efter 1. runde. Nu bliver 4 forhindringer hævet, så forventer jeg, der bliver flere fejl i anden runde, men jeg håber vi kan holde den!”

Se springning i topklasse, når Helgstrand Event afholder Longines EEF Series™ Aalborg 2022 præsenteret af Radisson med CSIO3*, CSI2* og CSIU25 den 18.-22. maj 2022.
*Fredagens Longines EFF Nations Cup kan kun ses på CLIP MY HORSE (grundet rettigheder)

Premium Medlemmer: 0 kr. (adgang købes i kassen til 0 kr.)
Basic Medlemmer/Pay pr view: 199 dkr.

Se program her

Start- og resultatlister

Linnea Ericsson-Carey. Foto: Zibrasport Equest