Skip to main content

Dansk succes ved World Cup finalerne i Omaha

Danskerne fik i den grad sat vores lille land på verdenskortet med en stribe pragtpræstationer ved World Cup finalerne i Omaha.
| admin

I sidste uge blev World Cup finalerne afholdt i Omaha. Og hvilke finaler det blev. Set med danske øjne blev det næsten lidt for spændende, at følge vores dygtige atleter, når de red på banen midt om natten (dansk tid).

Dressur

Den første dag red det relativt nye par Danske Nanna Merrald og Blue Hors Zepter på banen i Grand Prix’en. Nanna og Zepter har kun 2 internationale starter bag sig, men virker det til trods utroligt godt tilpasse med hinanden.
Efter en flot Grand Prix tur, red parret sig ind på en flot 3. plads i et stærkt felt. Trods et par dyre fejl blev Nanna kun forbigået af den regerende verdensmester, Jessica von bredow-werndl og dressurdronningen Isabell Werth.

Det tegnede særdeles lyst for kürfinalen, hvor Nanna og Zepter igen leverede et smuk harmonisk ridt, denne gang helt uden fejl. Et ridt der placerede Nanna og Blue Hors Zepter på 2. pladsen i World Cup finalen 2023 i Omaha. Wau!

Læs også: Sikker sejr til Nanna og Zepter i World Cup

Nanna Merrald og Zepter ved World Cup finalen Omaha 2023 foto:FEI

Spring

For Andreas Schou og Darc de Lux er store mesterskaber slet ikke uvant territorium. Parret har redet med ved OL i tokyo, og ved VM i Herning i sommer. Men de helt store resultater er udeblevet. Andreas og Darc har dog haft en fremragende World Cup sæsonen, med mangle flotte resultater, og finalen i Omaha skulle vise sig at blive toppen på kransekagen.

I den første runde leverede Andreas og Darc et vanvittigt hurtigt og fejlfrit ridt, og lagde sig ind på en 6. plads, i det 40 equipager store felt. Dag 2 præsterede Andreas igen en fejlfri runde med stort overskud, og måtte herefter ud i en omspringning, for at afgøre klassens resultat. Igen sprang Darc de Lux fantastisk, og kvitterede med endnu en fejlfri tur. Dette rakte til en 4. plads i 2. dagens klasse, og Andreas lå nu på en foreløbig 1. plads inden den afgørende 3. konkurrencedag.

Om det var nerver, eller blot uheld vil vi lade være op til den enkelte at vurdere, men Andreas og Darc fik i første runde på 3. dagen samlet 12 fejl op på turen rundt. Men med en fejlfri tur i 2. runde på 3. dagen, kunne parret fortsat holde en top 10 placering. Og en fejlfri runde fik vi! Andreas og Darc de Lux sluttede derfor World Cup finalen med en samlet 5. plads, og skriver sig ind i historiebøgerne som første dansker til at hente en top 5 placering.

Læs også: Andreas Schou har løst billet til World Cup-finalen

Andreas Schou og Darc de Lux ved World Cup finalen i Omaha 2023 foto:FEI

Voltigering

I voltigering havde de to danske piger, Maria og Freja kvalificeret sig til World Cup finalen i pas de deux. Maria og Freja var også til start ved VM i Herning i sommer.
Pigerne har været i USA og træne med en ny hest og longefører, for at gøre klar til finalen.

I 1. dagens program sluttede pigerne efter en flot præstation som nummer 3, i det 4 hold store og stærke startfelt. Denne placering blev desværre ikke mulig at opretholde, selvom der på 2. dagen også blev leveret et virkelig flot program fra den danske duo.
Danmark sluttede derfor som nummer 4 i Voltigeringskonkurrencen.

Maria og Freja ved World Cup finalen i Omaha 2023. Foto: privat