Skip to main content

Danske hingste stærkt repræsenteret ved SWB Breeders Trophy i weekenden

Der var særdeles høj kvalitet i blandt de 4-årige heste, der i weekenden blev vurderet af testrytter Cathrine Laudrup-Dufour.
| admin

Der var særdeles høj kvalitet i blandt de 4-årige heste ved Breeders Trophy på svenske Flyinge i weekenden. Cathrine Laudrup-Dufour var for 3. gang testrytter på de unge heste, der i år imponerede den danske verdensmester, der vurderede niveauet højere end hun nogensinde før har set i Tyskland, Danmark og Sverige.

Disse hingste toppede

De 7 førstplacerede i 4-års finalen, er alle efter danskejede hingste. Den danskejede hingst Revolution havde 3 afkom med i finalen, der skulle afgøres mellem 13 særdeles interessante 4-års heste. Det samme gjorde sig gældende for den fantastiske Totilas søn, Total Hope, der ligeledes havde 3 afkom i finalen og er danskejet.
Yderligere 4 finalister er registrerede afkom efter danskejede hingste. Blandt dem er Blue Hors St. Schufro fader til 2, hvoraf den ene endte med at tage sejren. Desuden havde Springbak II VH og Vitalis et afkom hver i den stjernespækkede 4-års finale.

Skyline tog Cathrine til skyerne

Carl Hedins smukke og særdeles velgående sorte hingst Skyline (e. Blue Hors St. Schufro/Ampere), lå allerede godt til på en delt førsteplads, inden Cathrine Laudrup-Dufour kom i sadlen. Cathrine var hurtigt begejstret for Skyline, som hun omtalte som et powerhouse. Den sorte hingst blev af Cathrine belønnet 10 i ridelighed, og 9,9 i potentiale. Hun fik også kærligt drillet Carl, med kommentaren;

“Jeg ved ikke hvordan man rider en Zig-zag i denne galop. Det bliver din opgave at finde ud af, Carl”.

Carl Hedin har været en del i vælten, efter han selv valgte at fremvise Skyline. Hedin har nemlig brækket kravebenet. Dette skete i en ulykke med hans skimlede springhest “Pods” til et ridestævne ugen før.

Læs mere om Carls ulykke her.

Herunder kan du se et klip med Carl og Skyline.

Flere 10-taller uddelt

Ikke alene fik Skyline et 10-tal af Cathrine, hele 3 heste fik skalaens højeste karakter af testrytteren.
Vitalis sønnen Valley begejstrede også Cathrine, der belønnede hesten med 10 for udviklingspotentiale, og 9,9 for ridelighed. Det 3. 10-tal givet af den danske testrytter tilfaldt Total Hope sønnen Oneofakind OM, der fik 10 for ridelighed og 9,8 for potentale.
De højeste karakterer sad løst på den danske verdensstjerne, der flere gange undervejs udtalte sin store begejstring for det fremragende 4-års felt. Her får du resultatet for 4-års klassen:

  1. Carl Hedin/Skyline To B (e. Blue Hors St. Schufro/Ampere) – 94,650
  2. Mia Runesson/ Rosebank VH (e. Revolution/Dalwhinnie) – 94,150
  3. Martin Umaerus/Oneofakind OM (w. Total Hope/Blue Hors Zack) – 91,400
  4. Maria Andersen/Vive la Reinne II VH (e. Revolution/De Niro) – 91,100
  5. Anna Svanberg/Vidar (e. Total Hope/Dalwhinnie) – 86,800
  6. Nina Lilja/Equistella Serenity (e. Springbank II VH/Daytona VDL) – 84,300

    Find alle resultater fra stævnet her