Skip to main content

Debat på Facebook ændrer drejebog i Dansk Varmblod

“De manglede bare avlerne! Dette er et blandt mange kommentarer til den særdeles velfortjente hæder af OL-hoppen Heiline’s Danciera. Det har fået Dansk Varmblod til at lave en egentlig drejebog for prisoverrækkelsen.
| admin

Hædringen af Heiline’s Danciera under Dansk Varmblods gallashow var både stemningsfuldt og meget velfortjent. Den elegante hoppe har de senere år været en fremragende repræsentant for Dansk Varmblod ved UVM, og internationale stævner, samt ikke mindst ved OL i Tokyo. Det var derfor mere end velfortjent at hoppen, hendes rytter Carina Cassøe Krüth og hestens ejere Inger og Poul Thøgersen blev hædret og tildelt H.K.H. Prinsesse Benediktes vandrepris. Den gives til ejerne af den pågældende hest, men mange kommenterede på Facebook, at også hestens avlere Line Jensen og Heine Bonde Mikkelsen burde have været med i arenaen.

Den holdning får nu opbakning på forbundets hjemmeside, hvor man kan læse:

Søndag formiddag under Hingstekåringen i Herning blev formand Jan Pedersen kontaktet af Line Jensen og Heine Bonde Mikkelsen, Stald Heiline, og gjort opmærksom på, at de ikke havde været til stede under uddelingen af Prinsesse Benediktes Vandrepræmie til Heiline´s Danciera. Det var de forståeligt nok både kede af. Og vrede over. Opdrætterne ville gerne have vidst, at Heiline’s Danciera skulle modtage prisen, men det har altid været kutyme, at modtageren af denne pris var hemmelig helt frem til afsløringen. Prinsesse Benediktes Vandrepræmie er den eneste pris, som gives til hestens ejer ved et Dansk Varmblods arrangement, hvorfor ingen andre var informerede.

Efterfølgende har der været en del polemik om den sag på Facebook. Mange har givet udtryk for, at avlerne burde have været til stede under uddelingen. Det synspunkt er vi helt enige i.

Det har som sagt ikke før været en del af drejebogen at invitere avlerne, og heldigvis har vi heller ikke oplevet problemet før. Nu er drejebogen ændret, så samme situation forhåbentlig ikke opstår igen. Selvfølgelig skal avleren være til stede ved sådan en begivenhed.

Slutteligt vil vi fra Dansk Varmblod endnu engang lykønske ejer, rytter og opdrættere af denne fantastiske hoppe, som har så stor betydning for Dansk Varmblods image som et af verdens førende avlsforbund.
Kilde: varmblod.dk

Læs også: Prinsessens pris til Danse som takkede med 88 etterchangementer