Skip to main content

Debut som trænerduo

Dennis Fisker og Lisbet Seierskilde har de seneste to weekender holdt træningssamlinger for Danmarks bedste ponyryttere. Dennis Fisker fortæller her om det nye samarbejde og potentialet hos landets bedste ekvipager.
| admin

Dennis Fisker har det seneste år været landstræner for ponyrytterne. Ud over denne tjans er han også landstræner for junior- og ungrytterne. Dermed er der nok at se til for berideren, der også selv er en aktiv konkurrencerytter.

I marts offentliggjorde Dansk Ride Forbund, at Lisbet Seierskilde blev tilknyttet ponydressurlandsholdet og dermed skulle supplere Dennis Fisker – og nu har den nye trænerduo haft debut. I de forgangne to weekender har landets bedste pony-, junior- og ungrytter-ekvipager været samlet i Jylland og Sjælland for at få gode træningstips.

Og Dennis Fisker er begejstret for sin nye kollega.

– Det var første gang, at jeg havde Lisbet med. Det giver så god mening, at vi nu arbejder sammen om ponydressuren. At vi er to betyder, at vi kan have flere ryttere med til træningssamlingen. Lisbet og jeg står på samme bane og underviser forskellige ryttere. Jeg føler, det er så godt for ponysporten og hele talentudviklingen. Når man er ponyrytter, så går det hele så stærkt – det er fedt, at vi kan ”fange” rytterne tidligt og vejlede dem, fortæller Dennis.

Han havde dermed nok at se til, for udover ponyrytterne, så skulle han også have sit falkeblik på junior- og ungrytterne.

Samme filosofi

Lisbet Seierskilde ved om nogen, hvad ponyrytterne gennemgår. Hun og ChaCha vandt alt, hvad der næsten kunne vindes, og da Lisbet fyldte 16 år fortsatte hun sin karriere på hest.

https://www.instagram.com/p/CMHDzLEhci6/?utm_source=ig_web_copy_link

Dennis Fisker er godt klar over, at det er noget af en kapacitet, han nu kan nyde godt af.

– Jeg har meget respekt for det, Lisbet har opnået selv og også som træner. Hun har selv været gennem hele systemet – det har jeg ikke. Så der er meget god sparring i det her samarbejde.

Rent ridemæssigt er vi også meget ens, og vi er begge enige om, at vi stræber efter den klassiske gode ridning, forklarer Fisker.

– Efter de her to weekender fornemmer jeg, at Lisbet har en god indgangsvinkel til de unge ryttere. Hun er god til at forklare og give dem redskaber. Men vi kommer ikke til at lave en helt masse om.
Jeg vil rigtig gerne have, at vi har et tæt samarbejde med ponyrytternes egne trænere. De er en vigtig spiller i forhold til talentudvikling.
Det er ens daglige træner, der skal gøre det store arbejde. Vi kan give et her og nu billede og fortælle, hvad vi synes, der skal lægges vægt på. Dette er både jeg og Lisbet bevidste om.

Potentialet er stort

Dennis Fisker har en god mavefornemmelse efter to weekender i selskab med Danmarks dressurtalenter. Selv om 2020 ikke bød på særlig mange stævner, hvor de kunne komme ud og vise deres kunnen, så er niveauet højt.

Jeg har armene rimelig højt oppe efter de her to weekender.

Dennis Fisker

– Jeg kan se, at der, hvor vi har et hul, det er i forhold til ponyerne. Som junior- og ungrytter har man erfaring. Men vi mangler det her år i forhold til ponyrytterne. De har ikke har været af sted til f.eks. Nordisk Mesterskab. Men det gør mig ikke nervøs, for tingene er, som de er.

Jeg siger ikke, at vi ikke går efter gode resultater, men for mig er det vigtigste talentudvikling. Vi skal have fokus på at lave gode fremtidige ryttere. Selvfølgelig er det rigtig øv at ”miste” et ponyår, men det vigtigste er samspillet med ens pony og heste. Og det kan vi godt arbejde på, selv om der er corona.