Skip to main content

Mulawa stutteri: Araber- og varmblodsheste i Australien

Mulawa Stutteri i Australien har avlet araberheste siden midten af 1970erne. I dag er stutteriet dog meget mere end blot arabereheste, da familien Farrell, ejere af Mulava stutteriet, også avler varmblodsheste til dressursporten. FEI har lavet et portræt af den hesteelskende familie, og du kan se videoen nedenfor.
| admin

Navnet Mulawa er et aboriginal ord, der betyder ‘I skyggen af træerne’. Idag følger navnet alle araberhestene, der er født på stedet, og en Mulawa hest skal være genkendelig i både type og karakter.

I indslaget Fascinating Arabian horses at the Mulawa Stables fra FEI hører vi om tankerne bag avlsprogrammet, kærligheden til hestene, og ikke mindst hvordan Farrell familien arbejder med hestene i dagligdagen.

Araberheste og varmblodsheste

Farrellfamilien elsker heste og ridesport, og datteren Katharine Farrell var en succesfuld rytter i flere discipliner som ung. Kærligheden til dressuren trak dog i sidste ende det længste strå, og det var begyndelsen på Mulawa stutteriets varmblodsprogram.

Familien indså nemlig, at hvis Katharine skulle til tops i sporten, så havde araberhesten trods sine fordele for mange begrænsninger til at kunne være med. I dag har stutteriet derfor to sideløbende programmer – et med araberheste og et med varmblodsheste.

Mulawa Arabian Stud