Skip to main content

Det sker denne weekend

Sportslig bliver det en travl weekend med indendørs DM i springning, World Cup i springning, World Cup finale samt B-stævne i dressur – bare for at nævne nogle.
| admin

Både internationalt og nationalt bliver det en sportslig travl weekend vi har foran os. Herhjemme er DM-stævnet i fuld gang på Vilhelmsborg. Det er igen Danish Derby Horseshow som står bag afviklingen af indendørsmesterskabet i springning for senior-, junior- og ungryttere. Zibrasport Equest er på pletten og livestreamingen er i fuld gang fra stævnet.

Læs mere: Topspænding ved DM på Vilhelmsborg

Andreas Helgstrand og Revolution. Foto: Helgstrand Dressage

Revolution Grand Prix-debuterer på hjemmebane

Dressurrytterne er i Nordjylland til B-stævne hos Helgstrand Event. Stævnet starter i dag fredag, og lørdagens Grand Prix-klasse har hele 20 starter og iblandt dem avlshingsten Revolution e. Rocky Lee/Rouletto. Den 10-årige elitehingst i Dansk Varmblod blev verdensmester som 5-års, og han har vundet DRF’s championat for ungheste 3 gange. Nu er tiden kommet til hans Grand Prix-debut, og det sker lørdag aften, med Andreas Helgstrand i sadlen.

Start- og resultatlister

Lars Bak Andersen til World Cup i Bordeaux

Andreas Schou holder fast i sin placering som nr. 43 på verdensranglisten. Den flotte placering betyder, at Danmark har en plads ved World Cup-kvalifikationerne i springning denne sæson. Andreas har selv redet flere kvalifikationer, og han er tæt på at nå ind i World Cup finalen for første gang.
Denne weekend er det dog en af hans landsholdskolleger, som nyder godt af muligheden for at ride World Cup: Lars Bak Andersen er i Bordeaux for at starte Carl-Heinz B i World Cup, der afvikles lørdag.

Start- og resultatlister

Boyd Exell (AUS) ved FEI Driving World Cup™ 2020 – Leipzig. Copyright © FEI/Thomas Reiner

Boyd Exell jagter World Cup-titel nr. 10

I Bordeaux er der også finale i World Cup-kørsel. Efter 8 kvalifikationer er de bedste kuske nu samlet til en nervepirrende finale.

Fra den første kvalifikation i Lyon (FRA) i slutningen af oktober, har Boyd Exell (AUS) domineret, og selvom marginalerne mellem ham og hans medkonkurrenter har varieret, har han afsluttet kvalifikationsrunderne med et maksimum på 30 point og topper ranglisten. Boyd kreditere sin flotte sæson til sine fantastiske heste, Banjok, Jupiter, Mad Max og Barney, og fortæller, at de ikke kun fungerer bedre som et hold end sidste sæson, men alt, hvad han skal gøre, er at styre og lade dem komme videre med jobbet i arenaen. Han støttes af Emma Olsson og Hugh Scott-Barrett. Deres samspil på banen skal være med til at sikre Boyd sin 10. World Cup titel.

Der er dog ingen tvivl om, at Boyd får hård konkurrence, især fra den regerende mester Bram Chardon og hans far Ijsbrand Chardon, de to ligger på hhv. 2. og 3. pladsen i World Cup-stillingen inden finalen.

Start- og resultatlister