Skip to main content

DM-finale vendte op og ned på placeringerne

Kun vinderen formåede at holde sin placering fra start til slut og vandt sit første DM ved stævnet hos Absolute Horses.
| admin

Intet er afgjort før sidste spring. Det måtte deltagerne i Orifarm DM i ridebanespringning konstatere, da mesterskabet søndag skulle afgøres hos Absolute Horses på Tågerup i Sommersted ved Kolding. Kun Lars Nørgaard Pedersen på Bøgegårdens Gladiola formåede at holde sin plads som nummer et gennem alle tre runder. Selv han fik en nedrivning i finalerunden, men kunne tåle den.

På andenpladsen kom den ene af stævnets værter, Andreas Schou på Darc de Lux. Han lå på femtepladsen før finalen, men da rytterne før ham fik fejl, endte han med sølv. Han fik kun en enkelt tidsfejl.

På tredjepladsen kom Adam Sparlund Olesen på Unicorns Love Me Tender. Han missede andenpladsen, da han både fik en nedrivning og en tidsfejl.

Første DM 

Lars Nørgaard Pedersen var forståeligt nok glad for sejren.

– Det er første gang, jeg vundet et DM. Jeg har faktisk aldrig fået en DM-medalje, sagde han.  Han fremhævede hestens indsats.

– Gladiola er kun otte år. At den kunne holde distancen og kæmpe sig gennem de sidste spring, efter vi havde haft en nedrivning, det var imponerende, sagde han. 

Han syntes også, der var grund til at takke hele familien Schou for at stable det store arrangement på benene med alle Corona-udfordringerne.

Glad for sølv 

Lars Nørgaard Pedersen er en del af trænerteamet hos Absolute Horses, så Andreas Schou var ikke så ked af, at det var ham, han tabte til. 

Andreas var rigtig glad for sin sølvmedalje. Han sagde fredag, at han efterhånden bare håbede på en medalje, og det blev så opfyldt.

– Jeg kunne jo bare have ladet være med at lave en dum fejl i fredags, sagde han med et smil. Det er første gang, hesten går på denne højde. Den har heller ikke prøvet åben vandgrav før, så derfor gik det galt med forhindringen efter i fredags. 

Han fremhæver Darc de Lux som en fantastisk hest: – Jeg har aldrig før redet på så god en hest. Jeg tror, den har OL-potentiale.

Flot debut

Adam Sparlund Olsen var fantastisk glad for sin bronzemedalje. Det var hans debut som senior-rytter.

– Der var vist ingen, der havde forestillet sig, at det skulle gå så godt, sagde han. Jeg har skiftet lærested for halvanden måned siden, og hesten har aldrig gået på denne højde før. På grund af Corona-pandemien har vi jo heller ikke haft mange stævner at træne på.

Punktum på stævnet

Senior-klassen var punktum på fire dages stævne, og den sidste klasse var tilsmilet af både tørvejr og sol. Og selv om det blev et specielt stævne uden publikum, var der alligevel ryttere og hjælpere nok til, at vinderne kunne blive behørig hyldet.

Se hele resultatet

Alle de spændene DM-klasser kan ses – eller genses – i vores arkiv.

Pressemeddelelse: Absolute Horses