Skip to main content

Video: Også dyrlægen får stres over handelsundersøgelserne

Handelsundersøgelser af heste kan være en stressende oplevelser for alle omkring opgaven. Dyrlægerne Marie Søgaard og Mads Klint fortæller om opgaven.
| admin

Temaaftenen om hestehandel, arrangeret af Ib Kirk, Katrinelund og dyrlægerne Marie Søgård og Mads Klint fra Højgård Hestepraksis på Mors, var et tilløbsstykke. Mange kunne ikke få plads i salen, og i denne artikel bringer vi en videooptagelse af dyrlægerenes oplæg til temaaftenen, som sluttede med en spændende paneldebat.

Dyrlæge Mads Klint fortalte om handelsundersøgelsen i forbindelse med den nye købelov, og om dyrlægernes nye kontrakt, som bruges i forbindelse med handelsundersøgelsen. “Advokaterne kan godt lide at komme efter dyrlægerne, for de ved, vi har et forsikringsselskab, der nogen gange har flere penge i ryggen end sælgerne,” sagde Mads Klint bl.a.

“Dyrlægerne er bange for at blive antastet på deres faglighed, og at skulle bruge en masse tid i retten. Men vi laver også fejl, og derfor har vi et ansvar også i dag, selvom papiret skal underskrives inden handelsundersøgelsen,” fortalte Mads Klint. Hør mere om den aftale med meget mere i Mads Klints indlæg ved temaaftenen.

Der er en risiko ved at købe og holde hest

“Langt de fleste heste har en anmærkning, og køber skal gøre sig klart, hvorvidt de er risikovillige eller ej i en handelssag, og så kan man faktisk få et rigtig fint produkt,” sagde Marie Søgård i sit indlæg.

Handelsundersøgelsen er et øjebliksbillede af hesten. Og der er et dilemma i, at heste, som af dyrlægen vurderes til at være i “normal risiko” gruppen, kun kan forsikres med et forbehold af forsikringsselskabet. Det gav Marie Søgård nogle eksempler på i sit indlæg.