Skip to main content

VM-sølv til det danske paradressur-team

Katrine Kristensen, Tobias Thorning Jørgensen, Karla Dyhm Junge og Nicole Johnsen var lige ned at snuppe guldmedaljen, men endte som en flot nummer to til VM.
| admin

Katrine Kristensen og Gørklintgårds Quater sikrede fredag Danmark et rigtig godt udgangspunkt i forhold til en holdmedalje i paradressur.

Ekvipagen fik mere end 77% for deres program – og i dag skulle holdmesterskabet i paradressur så afgøres.

Til PL i Tokyo i 2021 blev det lige præcis ikke til en holdmedalje for danskerne, så VM kunne blive begivenheden, hvor der blev taget revanche.

Læs også: Endnu en toppræstation af Katrine Kristensen og Quater

De deltagende nationer ved VM stiller med hold af 3 eller 4 ryttere, hvoraf minimum 1 rytter skal være enten grad I, II eller III. Der må max være 2 ryttere i samme grad på et hold. Det er de 3 bedste resultater i et team, der tæller som samlet holdresultat.

Karla Dyhm-Junge og Miss Daisy fortsatte de fine takter efter Katrine. Den 19-årige rytter har kun konkurreret i grad III siden marts, men alligevel scorede de 73.294% i dag.

Karla Dyhm-Junge og Miss Daisy. Foto: Zibrasport Equest

Tobias Thorning Jørgensen, der vandt VM individuelt tidligere på ugen, var næste danske islæt. Sammen med Jolene Hill vandt han to PL-guldmedaljer, og under VM har de virkelig vist storform.

Og ligesom da han red sit guldridt, var dagens præstation præget af sikkerhed og veludførte øvelser.

Dommerne belønnede ham med 79,265% – altså et flottere resultat end parret scorede i deres første program ved VM i Herning, hvor det blev til 78,676%.

Tobias Thorning og Jolene Hill ved VM i Herning Foto: Kee Frandsen/Den Smukke Hut

Nicole Johnsen, der først blev klassificeret som pararytter for kort tiden siden og stiller op i grad 5, og Moromax viste ligesom onsdag dressur på højt niveau. Scoren blev 73.310%.

Nicole Johnsen og Moromax Foto: Zibrasport Equest

Danmarks slutresultat blev derfor 229.751%.

Derefter var det bare at vente til alle nationer havde haft deres sidste ryttere i aktion – og så stod det sort på hvidt.

Danmark var så tæt på guldmedaljen, som man næsten kunne være. Holland sneg sig forbi med sammenlagt 230.225%, men Katrine Kristensen, Tobias Thorning Jørgensen, Karla Dyhm Junge og Nicole Johnsen blev en flot nummer to i kampen om VM.

Bronze gik til USA.

Søndag skal de bedste 8 ryttere i hver grad ride om VM-medaljerne i freestyle.