Skip to main content

Ranglistevinder U21: Maria Mejlgaard Jensen

I de kommende uger kan du møde nogle af DRFs ranglistevindere 2020 her på sitet. Maria Mejlgaard Jensen og Antango Du Feuillard scorede suverænt flest point blandt U21-ekvipagerne.
| admin

I daglig tale bliver den brune dressurvallak Antango Du Feuillard kaldt Anton af sin ejer, youngrider Maria Mejlgaard Jensen.

Og det er netop på ham, at hun har vundet DRFs rangliste i dressur for U21-ekvipager.

Maria Mejlgaard Jensen          ANTANGO DU FEUILLARD
Laura J. Rasmussen                ÅTOFTENS DORNIER
Sara Aagaard Hyrm                 SKOVBORGS ROMADINOV     

– Jeg var ret overrasket over det, fordi vi har ikke været ude til så mange stævner. Men vi har haft et godt år, og den her sejr var et kæmpe boost at få nu, hvor stævnerne igen har været lukket ned, fortæller Maria til Zibrasport Equest.

19-årige Maria har redet Antango Du Feuillard siden 2019, hvor deres veje krydsedes ved et tilfælde.

– Anton er ret speciel for mig. Vi fandt ham, da vi var ude at kigge på hest til min søster. Alle sagde, at det var en hest for mig. Jeg prøvede ham, og en måned senere stod han hjemme i stalden. Det er drømmehesten, fastslår dressurrytteren.

– Det gik overraskende hurtigt med at finde hinanden. Allerede tre måneder efter, jeg havde overtaget ham, vandt vi B-finalen til DM. Vi klikkede bare og samarbejder så nemt. Han er en powerful hest, og det stemmer godt overens med min måde at ride på.

Udtaget til EM

Selv om 2020 bød på langt færre stævner, end de fleste ryttere drømte om, så formåede Maria og Anton alligevel at score mange point på stævnebanerne i ind- og udland. 

Et af højdepunkterne var EM i Ungarn i august, men forinden var Marias hverdag præget af corona-nedlukningen.

– Det var et mærkeligt år. Jeg nåede at ride ét internationalt stævne, som også var vores første. Det var i Norge, og vi fandt faktisk küren. Derefter fulgte perioden, hvor alt var lukket. Man gik og ventede, og det var nødvendigt hele tiden at holde sig klar, hvis stævnerne skulle blive tilladt. Jeg fokuserede ret meget på skolen, og jeg blev student i samme periode, husker Maria. 

– Da stævnerne åbnede igen, var vi til stævne i Hagen, hvor jeg blev udtaget til EM. Han gik så godt dernede, og vi vandt bronze med holdet. Jeg var lidt spændt, inden vi rejste derned – det var en lang køretur og varmt vejr, men det var en fed oplevelse.

Maria Mejlgaard

Til DM i begyndelsen august valgte Maria at spare Anton på grund af EM, så det blev i stedet Uno, der skulle vise sin kunnen. 

– Jeg er heldig, at jeg havde mulighed for at starte på min anden hest, lyder det taknemligt fra Maria, der blev samlet firer ved mesterskabet i Ringsted.

Rykket til Jylland

I 2021 satser Maria på endnu flere oplevelser med sine firbenede venner, men der skal også lige være plads til bøgerne.

– Jeg studerer samtidig med, at jeg rider. Jeg er flyttet til Vejle for at være tættere på min træner Martin Hussmann. Jeg har fire heste selv, og jeg rider lidt for Martin, så der er run på.

Maria fylder først 20 i år, så hun har stadig en rum tid tilbage som youngrider. Alligevel har hun kastet sig over de sværere dressurøvelser, som U25 kræver.

– I perioderne, hvor der ikke er stævner, er vi begyndt at træne hen imod U25. Men i år går jeg efter EM igen. Jeg nåede ikke i finalen sidste år, så det vil jeg gerne opnå nu. Det er mine sportslige mål, og derudover er mit fokus at holde hestene friske.

Læs også