Skip to main content

Blogspot: Ja, jeg har rideangst – og hvad så?

Kan man godt have hest, selvom man døjer med rideangst? JA lyder det fra Rikke Kongebo, som forsøger at gøre op med tabuet omkring rideangst i et blogindlæg på Riders NOTEBOOK.
| admin

Rideangst er for mange en fælles betegnelse for i større eller mindre grad at være bange eller utryg omkring heste og ridning. For nogen handler det om usikkerhed, mens det for andre er en decideret angst. Sandheden er dog, at der desværre hviler et tabu over det at døje med rideangst. Men netop det tabu ønsker Rikke Kongebo at gøre op med i et af sine blogindlæg i PEEK konkurrencen på Riders NOTEBOOK.

“Det er ikke noget, man skal være flov over eller være bange for at sige højt. Det er noget, man skal have lov at være åben omkring, uden at skulle forholde sig til dumme uvidende kommentarer,” skriver Rikke bl.a. i sit indlæg, hvor hun desuden åbner op omkring sin egen oplevelse med rideangst.

Læs også: Ny bog: Heste hjælper kvinder med angst og stress

Her fortæller hun, hvordan andre forældre mente, at Rikkes mor tvang hende til at ride i starten, fordi hun ikke rigtig virkede til at ville eller turde. “Sandheden var, hvad de andre forældre ikke kunne vide, at jeg helt vildt gerne ville ride. Men det tager nogle gange tid for viljen at overvinde frygten,” skriver hun.

Læs hele Rikkes fortælling med rideangst og bliv klogere på, hvordan du kan komme det til livs i hendes indlæg “Ja, jeg har rideangst og hvad så?” lige her.

Rikke Kongebo. Foto: Privat