Skip to main content

DM for U21 og U25: Tæt topkamp

Absolute Horses er vært for DM for U21 og U25 – kvalifikationen er afviklet torsdag, og der var tæt topkamp i begge årgange
| admin

Førstekvalifikationen til Orifarm Agria DRF-mesterskaberne for U21 ved det det store mesterskabsstævne hos Absolute Horses på Tågerup blev en spændende omgang med kun fire fejlfrie af de 18 startende ekvipager. Tre måtte udgå.
De seneste to års vinder Christine Thirup Christensen lagde sig sikkert i spidsen på Vedric med en fantomtid på 72,09 skund.

Maria Barnewitz Schou var nærmest kun et mulehår fra førstepladsen på Seana. Foto: privat

“Jeg vil da give det en chance”, sagde hun på spørgsmålet, om det skal blive hattrick. Hun syntes banen var meget passende til et mesterskab.
Tæt på hende kom Maria Barnewitz Schou på Seana, der red fejlfrit i 72,77. Det er hendes første U21, og hun sluttede sin U18-karriere som ”den evige toer”, som hun selv udtrykte det. “Nu ligger jeg to igen, men der er ikke lang afstand mellem os, så jeg satser da på at bryde det”, sagde hun.

ZIbrasport Equest streamer fra stævnet lørdag og søndag

Phillippa Wildfang Linde kom fejlfrit ind på Choppine du Bidou. Foto: privat

På tredjepladsen kom Phillippa Wildfang Linde på Choppine du Bidou uden fejl i 74,70. Hun kunne glæde sig over, at hun havde to heste med, for på den anden, Casmann, blev hun diskvalificeret. Den lavede et stop så voldsomt, at hovedtøjet røg ud over ørerne, og da det var på plads, stoppede den på næste forhindring.
De to sidste fejlfrie var Kamilla Ladefoged på Goldeneye i 80,58 og Caroline Rehoff Pedersen på Chaccieny i 81,74.
Anna Victoria Weilsby på Quoincy imponerede med et resultat på 84,57 – hvor der var lagt otte sekunder til ridetiden på grund to nedrivninger.
Rigtig mange af rytterne måtte konstatere, at det ikke er let at ride mesterskab – der var fejl på vandet, stop og nedrivninger. Men intet er afgjort, for lørdag rides endnu en kvalifikation fulgt af finalen. Alle tre runder er på højden 145 cm.

Dommer Charlotte Petersen (t.v.) og Birgitte Schou fra Absolute Horses overrakte præmie til Christine Thirup Christensen. I baggrunden er det Phillippa Wildfang Linde. Foto: privat

Kvalifikation til første U25-mesterskab blev en tæt kamp

Det var en svær bane, U25-rytterne blev sendt ud på i Springforeningen Danmark Agria DRF-mesterskab for U25 ved mesterskabsstævnet hos Absolute Horses på Tågerup. Det er første gang, der er mesterskab for denne aldersklasse i ridebanespringning. Der var 16 deltagere, og kun to klarede banen fejlfrit. Men da det var en metode C, hvor fejl omregnes til tid, kunne man godt få placering med nedrivning.
Nicolas Pedersen på Tailormade Diarados Boy var første rytter og fejlfri i 75,73. Det gav ham førstepladsen. Tvillingerne Benedikte Rie og Anne-Kristine Truelsen fik henholdsvis anden- og tredjepladsen med hver en nedrivning, så Benediktes resultat blev 77,88 på Cassina og Anne-Kirstines 79,42 Cosma Shiva.
Jonathan Hvalsø Saul var fejlfri på Carter i tiden 81,02. Det rakte til en fjerdeplads.
Der var 16 starter og alle kom gennem banen, men specielt en forhindring formet som cykel gav problemer. “Det var en god følelse”, sagde Nicolas Pedersen efter sejren, han fik en sjetteplads med sin anden hest Tailormade Chacco Cora med en nedrivning og resultat 84,18.

“Jeg har ikke besluttet, hvem jeg starter på lørdag. Chacco Cora har mere erfaring, når det gælder de høje baner.” fortsatte Nicolas.
Anna-Kirstine og Benedikte Truelsen var begge begejstrede for, at det var metode C, så de med tempo kunne tåle nedrivningen. Og de var selvfølgelig glade for det fine resultat.
Finalen lørdag er over to omgange, hvor den første er 145 cm som i dag og den anden runde på 150 cm.

Fredag afvikles 1. afdelig af Agria mesterskab for U18, samt første afdeling af DM for senior præsenteret af Jyske Bank.
Se resultater og startlister

Nicolas Pedersen på Tailormade Diarados Boy kunne ikke røres af de følgende ryttere.Foto: privat