Skip to main content

DM-vinder nu med godkendt hingst

Den internationale springrytter Lars Nørgaard Pedersen har for første gang fremstillet en af familiens hjemmeavlede hingste til kåring i Dansk Varmblod. Genesis P blev ikke alene kåret, han blev også udnævnt til præmiehingst
| admin

– Det er sjovt at prøve, jeg har ikke tidligere fremstillet hingste til kåring. Det var noget anderledes i år, indleder Lars Nørgaard Pedersen. Han henviser til, at Dansk Varmblod ikke kunne afvikle den store hingstekåring med meget mere i MCH Messecenter Herning, som det er sket de seneste 40 år. Grundet coronapandemien har kåringen af hingste måttet afvikles som en kåringsturne, hvor dommerne har rejst landet rund for at besigtige 28 hingste. De 20 af dem opnåede godkendelse og to blev udnævnt til præmiehingst, og her var Lars Pedersens Genesis P den ene.

– Det havde klart været sjovere og givet bedre reklame for hingste, at komme til Herning, men når det nu ikke skulle være sådan i år, så var det en god måde, fortæller Lars om afviklingen, hvor dommerne så hingstene på fast bund, løse, longeret og i løsspringning.

Se Zibrasport Equests video af hingsten ved kåringen nedenfor:

Genesis P fra kåringen på Bøgegården.

Planen er, at Genesis P skal deltage i 10-dages observationstest på Tørring Ridecenter, hvor springhingstene bliver indsynet på søndag. Herefter skal hingsten stå i hingstestalden hos Bøgegården i bedækningssæsonen.

– Det er Jørgen Schmidt, som har gjort hingsten klar til kåring, og den er også blevet tilredet på Bøgegården. Det har de gjort rigtig godt, bekræfter Lars.

Hvis hingsten består sin 10-dages test, skal den have en pause, og så skal den gøres klar til 35-dages testen i efteråret.

Foto: Absolute Horses
Lars Nørgaard Pedersen og Bøgegården Gladiola vandt DM sidste år. Foto: Absolute Horses

Genesis P er efter Bøgegården Gladiola, som Lars Nørgaard Pedersen selv red til sejr i DM hos Absolute Horses sidste år. Hingstens mor, Chakira e. Casissi II er også mor til Lars’ hjemmeavlede S-springhest Grafitti P e. Bøgegården’s Graf’s Stakkato, og der er flere topspringheste i stammen.

– Jeg har redet både moderen og søsteren, så det kunne da være sjovt, hvis han kan gå hele vejen og blive kåret. Nu må vi se, hvordan det udvikler sig. Han er ret komplet, og har let ved at bære rytter, samtidig har den et fint eksteriør, og en god bevægelse med en god galop og balance. Den bærer sig selv, og virker rimelig klog, fortæller Lars. Bøgegården’s Graf’s Stakkato er far til Bøgegården Gladiola, så der er en tæt familierelation mellem Genesis P og Grafitti P, som Lars har redet flere 3-stjernede Grand Prix-springninger på med succes. – Genesis P er en bedre type, så jeg tror det er en rigtig fin hest til fremtiden, tilføjer han.

Det er fortsat Lars, som er i sadlen på Bøgegården Gladiola. De var i Spanien i februar, i Oliva Nova, hvor Lars debuterede Gladiola i 3-stjernet Grand Prix. Hingsten sprang overbevisende, med et let nedslag, fortæller Lars. – Ham får vi rigtig meget sjov med i sæsonen, spår han. Lige nu er hingsten i karantæne, som det er tilfældet for de heste, der har været i udlandet i februar og marts, som et værn mod den aggressive herpesvirus 1, der har hærget især stævnepladsen i Valencia, Spanien.

– Jeg er overbevist om, at Gladiola får en god sæson, han bliver ved med at vokse med opgaven, slutter Lars Nørgaard Pedersen.

Se flere informationer om Genesis P på Dansk Varmblods kåringssite, det finder du HER

Lars Nørgaard Pedersen og Bøgegården Gladiola fra sidste runde ved DM 2020.