Skip to main content

Dressurlandsholdet er finalist i kampen om Årets Sportsnavn

Dressurlandsholdet gør Vingegaard og Axelsen følgeskab i kampen om at blive Årets Sportsnavn 2022.
| admin

Dressurlandsholdet er nu blandt de blot tre finalister i kampen om at blive udnævnt til Årets Sportsnavn 2022. En pris som DIF står bag i samarbejde med Team Danmark

Foran et ekstatisk dansk publikum på MCH Arena, der under VM i Herning blev kaldt Stutteri Ask Stadium, kunne dressurrytterne Cathrine Laudrup-Dufour, Carina Cassøe Krüth, Daniel Bachmann Andersen og Nanna Skodborg Merrald i august lade sig kåre som verdens bedste. Det er første gang nogensinde, at et dansk dressurlandshold har vundet VM-guld. Det var en pragtfuld og meget følelsesladet aften for alle dressurfans i Herning, og det er en stor anerkendelse af rytternes præstation, at de nu er finalister i kampen om at blive Årets Sportsnavn 2022.

Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack. Foto: Zibrasport Equest

“VM i ridesport er en af de største sportsbegivenheder, der er blevet afholdt på dansk grund, og de danske dressurryttere leverede varen foran et fantastisk hjemmebanepublikum. Nanna Skodborg Merrald, Carina Cassøe Krüth, Daniel Bachmann Andersen og Cathrine Laudrup-Dufour skrev sportshistorie og vandt VM-guld til Danmark i holdkonkurrencen. Derfor er de fuldt fortjent blandt de tre finalister til titlen som ‘Årets Sportsnavn 2022’,” siger Lars Krarup, der er formand for Team Danmark og med i dommerkomitéen til prisen.

Udover VM-guldet, så sikrede det danske dressurlandshold også en OL-billet til Paris 2024, og det vækker begejstring hos DIF’s formand, Hans Natorp:

Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera. Foto: Herning2022/Kasper Kamuk.

”Det var en umådelig flot holdpræstation, det danske dressurlandshold leverede i august, og det var en kæmpe forløsning at se rytterne træde op på skamlen som verdensmestre – og så endda på dansk jord. Holdet var under et kæmpe pres lige til det sidste, men viste det mentale overskud, og derfor har de i allerhøjeste grad fortjent denne nominering til titlen som Årets Sportsnavn. Stort tillykke til de fire ryttere, men også til det store hold som står bag dem. Jeg glæder mig til at følge det danske dressurlandshold ved OL i Paris 2024,” siger Hans Natorp, som udover at være DIF-formand også sidder i dommerkomitéen for Årets Sportsnavn 2022.

Titlen som verdens bedste dressurhold betyder, at de fire ryttere nu tager kampen op med badmintonspilleren Viktor Axelsen og cykelrytteren Jonas Vingegaard om at blive Årets Sportsnavn 2022.

Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell. Herning 2022. Foto: Riders NOTEBOOK

Om Årets Sportsnavn

Prisen som Årets Sportsnavn er blevet uddelt siden 1991 af DIF i partnerskab med Jyllands-Posten. Siden 2019 er prisen uddelt i et rent sportsligt partnerskab mellem DIF og Team Danmark.

DIF og Team Danmark udpeger i alt 15 nominerede til prisen som Årets Sportsnavn, hvorefter der sættes navn på tre finalister. Det er en dommerkomité, som afgør, hvem der skal være den endelige vinder af prisen som Årets Sportsnavn 2022.

Årets Sportsnavn 2022 kåres ved den store sportsgalla ’SPORT 2022’ i Herning lørdag den 7. januar 2023. Showet transmitteres direkte på DR1.

Udover æren følger der 75.000 kroner med prisen.

ECCO FEI World Championships 2022, Herning (DEN) Cathrine Laudrup Dufour (DEN) og Vamos Amigos © FEI/Leanjo de Koster

Kriterier for udvælgelse

Udvælgelsen af Årets Sportsnavn sker ud fra en helhedsvurdering af nedenstående kriterier, som er angivet i ikke-prioriteret rækkefølge. Vægtningen af de enkelte kriterier kan variere.

  • Global konkurrence: Hvor udbredt er sportsgrenen og disciplinen, og hvor mange af de store idrætsnationer satser på den?
  • Konkurrencen og medaljens karat: Et verdensmesterskab er typisk sværere at vinde end et europamesterskab. En konkurrence med deltagelse af resten af eliten er også sværere at vinde end en med mange afbud og skader.
  • Kontinuitet og forløb: Er der mange på hinanden følgende bemærkelsesværdige resultater? Eller er der gået mange års målrettet arbejde forud for en sejr, så præstationen virker mere fokuseret og mindre tilfældig end den pludselige sejr, som ingen havde regnet med?
  • Folkelighed: Udbredelsen af sporten i Danmark skaber større interesse og dermed et større pres. Samtidig er den interne, danske konkurrence hårdere.