Skip to main content

Dufour har lagt sig i front ved DM

Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy har kurs mod deres 10. danmarksmesterskab, og så var der flere spændende, nye heste man kunne glæde sig over i feltet
| admin

Det var på forhånd ventet, at DM i dressur ville blive en kamp mellem Cathrine Dufour og 18-årige Atterupgaards Cassidy og 16-årige Atterupgaards Orthilia redet af Nanna Skodborg Merrald.

De to Atterupgaard-heste var de mest rutinerede i feltet, og begge med store meritter bag sig. Det også som ventet. Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy brillerede med et smukt, harmonisk ridt, men meget symptomatisk for mesterskaber – ikke uden fejl.

Adskillige 8-taller og enkelte 9-taller blev strøet ud over deres flotte ridt. De sluttede med 77,920%, og da de var sidste par i mesterskabet, der i dag talte 22 ekvipager, var sejren hjemme.

Nanna Skodborg Merrald og Atterupgaards Orthilia ligger på andenpladsen. Foto: Zibrasport/Britt Carlsen

Nanna – godt tilfreds

Nanna Skodborg Merrald fortalte til Zibrasport Equest, at hun har en drøm om en podieplads, og den drøm kom hun nærmere efter Grand Prix-klassen, hvor hun opnåede 73,86% – pointene kunne potentielt have været højere, men der indløb en fejl i 2’erne. Ellers fik Nanna vist et smukt program med piaffe og passage som det absolutte højdepunkt.

“Jeg er godt tilfreds,” fortæller Nanna Skodborg Merrald efter andepladsen var en realitet, “jeg havde en god tur, men jeg er irriteret over fejlene i 2’erne. Jeg havde gode piaffer, specielt den anden og den sidste. Det piaffe og passage er noget af det bedste jeg har lavet,” fortæller Nanna, om uddyber:

“Jeg red lidt på sikkerhed og kontrol.”

Daniel Bachmann Andersen og Fanalino sluttede på tredjepladsen. Foto: Zibrasport/Britt Carlsen

Dobbelt Daniel i placering

Daniel Bachmann Andersen fortalte til Zibrasport Equest inden starten på DM, at han glædede sig, og tog opgaven som træning for sine to, meget urutinerede heste. Det var en god træning, må man sige, for han har lagt sig på tredje og femtepladsen med hhv. Fanalino, som gik sin anden Grand Prix, og Marshall-Bell, der også er meget urutineret på dette niveau.

“Jeg er SÅ glad,” sagde Daniel efter mesterskabets første afdeling, “Der blev lidt for mange fejl på Marshall, men han var bedre i nogle øvelser nu i forhold til Hagen, så jeg er meget tilfreds. Det er super fedt at have sådan to heste til fremtiden.”
Daniel har valgt at ride Marshall-Bell i kür-finalen – han er den eneste som har en kür, fortæller Daniel med et bredt smil. Og så vil han ride Fanalino i Grand Prix Special.

Lone Bang Larsen og red Thranegaardens Rostov i hoppens første mesterskab og de ligger på 4. pladsen. Foto: Zibrasport/Britt Carlsen

Lone Bang har en ny stjerne på vej

Lone Bang Larsen har ikke altid haft det let på banen med Bakkely’s Onandt, kvalitet har hesten til overmål, men hovedet har ikke altid været med ham i kampens hede. I dag var samarbejdet helt på plads mellem Lone og Onandt, der sluttede på 6. pladsen med 71,7%

Lone red sig dog ind på 4. pladsen med Thranegaardens Rostov. Den 11-årige hoppe efter Blue Hors Romanov havde sin DM-debut, og hvilken debut! Der var så mange gode momenter i programmet, mange øvelser som passage, travasader og changementer, som blev vist med stor kvalitet. De opnåede 72,6%

“Det var bare vores anden Grand Prix,” fortalte Lone efter klassen med begejstring i stemmen over den talentfulde hoppe. “Jeg er så uendelig glad for hende. Hun har konstant ja-hatten på, og hovedet med.”

Mesterskab præget af fejl

Det blev et mesteskab præget af fejl. Det var tydeligt at se, mange ryttere manglede den stævnerutine, som de normalt kan ride sig til over vinteren og foråret – inden mesterskabet. Corona og herpesvirus med nedlukninger og manglende stævneaktivitet har gjort det vanskeligt for de mindre rutinerede ekvipager at opnå tilstrækkelig rutine. Men kan man se sig ud over det, var der mange gode momenter, og meget man kunne nyde undervejs.

I morgen mødes de 15 bedste i kürfinalen, mens de øvrige kan start Grand Prix Special.

Se med fra Equitour Denmark den 21.-23. maj 2021 med DM i dressur og paradressur.
Vi streamer alle tre dage – fra begge baner.

Start- og resultatlister