Skip to main content

En ny model til finansiering af sporten?

Det er svært for de fleste at finde økonomi i hesteholdet, også for ryttere, der rider på et højt niveau. Nu tester britiske militaryryttere nye løsninger til finansiering med galopsporten som model.
| admin

Nogle britiske militaryryttere prøver forskellige løsninger af for at rejse penge til deres sport. Forskellige typer af ejergrupper er ikke noget nyt i ridesporten, men der sker en del udvikling i området. Det fortæller British Horse & Hound.

Den femstjernede militaryrytter Imogen King planlægger at lancere en ejerskabspakke inspireret af de britiske galopklubber. Fokus er på den tre- og firestjernede hest Shannondale Vintage, “Pumba” som den kaldes, og ideen er baseret på et månedligt abonnement på cirka 420 kr. Dette omfatter så forskellige typer aktiviteter, både i forbindelse med konkurrencer og ved siden af. “Pumba’s Pals”, altså “Pumba’s Venner”, er navnet på konceptet. Tanken er også, at klubben skal kunne vokse og involvere flere heste.

Skaber engagement i sporten

Militaryrytter Will Rawlin bruger lignende variationer. Han blev kontaktet af Event Horse Owners Syndicate, EHOS, i slutningen af 2021, og de samarbejdede om den firestjernede hest The Partner i 2022. Der var 500 ejerandele til en pris på cirka 800 kr. for hele året. Medejerne fik lov til at komme og se stævner, hvor de kunne møde Rawlin til en snak efter hans ridt. Han sendte også lydbeskeder og billeder hver uge med EHOS som koordinator.
”Det er virkelig en god måde at få folk med i sporten, som ikke nødvendigvis har råd til en hel hest. De penge, de betaler, går til udgifterne til at holde hesten, og det er meget nyttigt. Mange af dem er nu blevet venner, fortæller Will Rawlin til Horse & Hound. Han planlægger også at lancere en mindre ejergruppe i 2023. To heste vil blive inkluderet – hans tophest VIP Vinnie og en yngre hest. Den månedlige pris er sat til cirka 850 kr. Hyppige opdateringer, gårdbesøg, møder ved konkurrencer, mulighed for at følge med og gå banen og se Rawlin træne med sine trænere.

”Tanken er, at de skal få det bedste fra begge verdener – en hest, der er i starten af sin karriere, og en, der er i toppen af sporten. Vi er i en situation, hvor vi skal tænke ud af boksen for at finde forskellige løsninger til at finansiere sporten.”