Skip to main content

Europamester sejrede på hjemmebane i Uggerhalne

Anne-Mette Standby Hansen sejrede i Bundgaard og Trolle Cup kvalifikationen – og de 15 bedste går videre til küren lørdag.
| admin

Den anden af ialt 4 kvalifikationer i Bundgaard X Trolle Cup (Intermediaire I) bliver afviklet under Helgstrand Event denne weekend. 22 ryttere startede i klassen, men det blev til hjemmebanesejr til den tidligere europamester for U25-ryttere Anne-Mette Strandby Hansen og Eternity e. Escolar. Den 8-årige vallak går med herlig elastik og aktion under Anne-Mette og dommerne gav hende førstepladsen med 71,053% Der stod også Helgstrand på andenpladsen. Marianne Helgstrand vandt gårsdagens Prix st. George, og hun så længe ud til at gentage sejren i Intermediaire I-klassen sammen med Elverhøjs Raccolto e. Sezuan (opdr. Berit Nielsen). De to har fundet ind i et stærkt makkerskab, og med den imponerede Sezuan-søn vandt Marianne også Pavo og DRF’s Championatsfinale for 7-års heste sidste år. I dagens klasse måtte de se sig slået af staldkammeraten med lille margin. 3. pladsen gik til Anne-Marie Hosbond og Scarlett med 69,649%

Læs også: Interview med Marianne Helgstrand – Helgstrand Event 2022

Populær og vigtig turnering
Bundgaard X Trolle Cup – tidligere kendt som Bundgaard Byg Cup – er en kendt og traditionsrig landsdækkende turnering for ekvipager, der har opnået min. 60% ved start i en Prix St. Georges ved B-stævner eller 63% ved start i Prix St. Georges ved C-stævner i kvalifikationsperioden. Bundgaard X Trolle Cup rides over fire spændende kvalifikationsrunder i Intermediaire I og Intermediare I Kür. De 18 bedste ryttere går videre til finalen for at dyste om den prestigefyldte titel som vinder af Bundgaard X Trolle Cup.

Det gode samarbejde mellem DRF og Bundgaard Byg siden 1998 har været med til at skabe en meget populær turnering, der er et stort skridt på vejen til de allersværeste klasser for både ryttere og heste. For Bundgaard Byg betyder det også, at man kommer i tættere dialog med kunder og brugere, hvilket er vigtigt, hvis man vil være på forkant med ridesportens behov. Fra og med 2022 er også Trolle Company kommet ombord som medsponsor på turneringen, og det matcher rigtig godt med brandets mission om at inspirere rytterne til at følge deres drømme.

Bundgaard X Trolle Cup bestemmelser 2022 (pdf)
Stilling 2022 (pdf)

Udstyrskontrol og stikprøver

DRF har tidligere meddelt, at der vil være udstyrskontrol ved DM, med stikprøvekontrol af ryttere, som ikke deltager i mesterskaberne. Udstyrskontrollen er ikke helt at sammenligne med den velkendt bid/spore/gamache kontrol, som finder sted ved internationale stævner. Det er en langt grundigere kontrol, som ikke finder sted ved banen efter rytternes ridt. Flere heste har været igennem stikprøvekontrollen ved Helgstrand Event, og det har kostet nogle eliminationer.

Læs mere om udstyrskontrollen: Udstyrskontrol ved DM i dressur – det skal du vide