Skip to main content

U25-rytterne var et mulehår fra bronze

Det blev uhyggeligt spændende da afgørelsen i holdkonkurrence skulle afklares ved EM for U-25 i Hagen. Og de unge danske dressurryttere var godt et procentpoints fra en bronzemedalje
| admin

De danske U25-ryttere sluttede holdkonkurrencen på en 4. plads. Rytterne havde håbet og troet på en medalje, men sådan gik det ikke denne gang. Holdet sluttede med en samlet score på 206.146.

Guldet gik ikke uventet til Tyskland med samlet 225.206, sølv til Holland med 218.000 og bronze til Sverige med 207.264

Driver savnede at være til stævne

For to måneder siden måtte Hønnerups Driver køres på hestehospital i Hamburg, da han havde fået en øjenskade. Josefine Hoffmann har pendlet frem og tilbage mellem Haderslev og Hamburg, for at ride den 17-årige vallak. Normalt skal han gerne have et stævne ”i benene” inden han kommer til store mesterskabet, for han er vældig ambitiøs. Det kunne ikke lade sig gøre denne gang, og Josefine havde sit at se til inde på banen i holdkonkurrencen. Hun fortæller: ”Jeg tror desværre Driver blev lidt for glad for at gå til ridestævne i dag. Jeg havde en fin start på opvarmningen, men da hestene begyndte at forlade opvarmningen for at starte, blev han mere og mere stærk på hånden. Det følte jeg egentlig, jeg fik nogenlunde styr på, og på 10 min. banen var virkelig fin for mig,” indleder Josefine Hoffmann.

Da hun red ind i indridningsparaden, blev Driver igen stærkt for Josefine: ”Jeg fik ham ikke løsnet fri, så der kommer en taktfejl i øgningen. Jeg får fine traverser, og fin piaffe og passage-tur, men skridten bliver mega spændt. Galoppen kommer jeg ok igennem, men mine ettere kokser igen, for han bliver for stærk for mig. Det var nogle dyre fejl vi fik i dag. Han blev lige glad nok for at komme på banen. Jeg prøvede at berolige ham, men han ville bare afsted.”

Josefine Hoffmann ser frem til den individuelle konkurrence, og ærgrer sig lidt over dagens resultat i holdkonkurrencen, men der var ikke mere for hende at gøre på banen. De opnåede 67.529 % hos dommerne med stor dommeruenighed rangerende fra 65 til 69%.

Brooklyn var lidt overvældet af omgivelserne

Victoria Vallentin og 13-årige Brooklyn fik rigtig vist hestens flotte piaffe og passage arbejde. De opnåede 70,882% hos dommerne, og i lighed med de øvrige danske U25 ryttere var dommerne absolut ikke enige om præstationen, de svingede fra 67 til 74%

”Brooklyn var ret oplagt på opvarmningen, men det er altid rart med en frisk hest, ” indleder victoria Vallentin, og hun fortsætter: ”Han blev lidt overvældet af omgivelserne inde på banen, så han trykkede sig lidt for mig, men ellers havde jeg en nogenlunde fejlfri tur, men mærket af han går og gemmer sig for mig. Jeg glæder mig til at få en tur mere i den individuelle konkurrence, hvor jeg håber han føler sig lidt mere tryg inde på banen,” slutter Victoria Vallentin.

Programmet ved EM i Hagen i store træk

Seniorrytterne rider individuelt i Grand Prix Special torsdag kl. 17.00 med medalje ceremoni kl. 23.00
U25-rytterne har hviledag

U25-rytterne rider U25 Grand Prix, del 1 individuel fredag kl. 08.00
Seniorrytterne har hviledag

U25-rytterne rider U25 Grand Prix, del 2 individuel lørdag kl. 8.00 med medalje ceremoni kl. 12.30
Seniorrytterne rider Grand Prix kür, individuelt lørdag kl. 13.00 med medalje ceremoni kl. 16.15

U25-rytterne rider U25 Grand Prix Kür, individuelt søndag kl. 9 med medalje ceremoni kl. 12.30