Skip to main content

Fart på rytterne i første runde af Senior DM

Lars Nørgaard Pedersen og Andreas Schou lagde sig i spidsen ved Danmarksmesterskabet hos Absolute Horses, hvor også U21 rytterne red deres første afdeling idag.
| admin

26 ryttere stillede op til første kvalifikation af Orifarm DM for senior i ridebanespringning ved det store mesterskabsstævne hos Absolute Horses på Tågerup i Sommersted nær Kolding. Otte af dem kom fejlfrit gennem banen, men det er ikke altid nok, når det er en metode C. 

De tre bedst placerede var dog fejlfri. Lars Nørgaard Pedersen vandt på Bøgegårdens Gladiola i tiden 84,31 med Andreas Schou på Darc de Lux i 85,64 på andenpladsen. Adam Sparlund Olsen på Unicorns Love me Tender blev nummer tre i 86,62. Tina Lund på Centina blev nummer fire med fire fejl og en omregnet tid på 87,52.

– Jeg kan da ikke være andet end tilfreds, når jeg vandt, lød det var Lars Nørgaard Pedersen efter sejren. Jeg kan så heller ikke være andet end tilfreds med, at man er gået over til Metode C. Det opfordrer i hvert fald til, at man rider hurtigt.

Andreas Schou og Darc de Lucx Foto: Absolute Horses.

Andreas Schou var også meget glad.

– Darc de Lux er kun ni år. Den er knap så rutineret og første gang, den er på så stor en opgave, sagde han. Det passede ham også fint, at den var bedre end Quadrosson Ask, der blot skulle have en træningsrunde, da den går Nations Cup i Drammen næste uge. Den fik fire fejl og fik god tid rundt på banen.

Andreas Schou har ikke vundet i de ti år, der har været DM på hans hjemmebane på Tågerup.

– Nu vil jeg være glad bare for en medalje, sagde han.

For Adam Sparlund Olsen var det helt overvældende. Han er kun 21 år, startede sit første seniormesterskab, og hverken han eller hesten har redet ret mange runder på 150 cm.

For alle gælder det nu om at bevare de gode takter søndag, hvor der er to runder, før mesterskabet er afgjort.

Sidste rytter snuppede førstepladsen i U21

Sidste års vinder ved mesterskabsstævnet hos Absolute Horses på Tågerup har lagt sig i spidsen i klassen, hvor seks ryttere var fejlfrie.

Christine Thirup Christensen på Vedric red på banen som sidste rytter ved første kvalifikationen ved Jyske Bank Agria DRF-mesterskabet i ridebanespringning ved 10 års jubilæumsstævnet hos Absolute Horses på Tågerup. 

Hun vandt sidste års U21 mesterskab, og der var lagt pres på hende. Hun klarede sig fejlfrit i en tid på 65,76 og kom dermed på førstepladsen.

– De andre ryttere havde lagt pres på mig, så jeg måtte tage nogle chancer. Det er dejligt, når det så lykkes, sagde hun efter sejren.

Emmalou Falck Gubi Olsen på Cooper, som ellers førte, blev dermed henvist til andenpladsen. Men hun var glad. 

– Det er en dejlig følelse, sagde hun før præmieoverrækkelsen. Hun vandt indendørs DM i vinter.

Christine Thirup Christensen. Foto: Absolute Horses.

Benedikte Rie Truelsen på Cassina blev nummer tre, mens hendes søster Anne-Kristine Truelsen kom på femtepladsen med Cosma Shiva, selv om hun fik en hov i vandet. Imellem dem kom Phillippa Wildfang Linde på Casmann på fjerdepladsen. 

Der var 18 deltagere til start og seks klarede banen fejlfrit, men det er ikke altid nok i en Metode C, hvor fejl omregnes til strafsekunder. To ryttere udgik.

Søndag afgøres mesterskabet med to runder i Metode A.

Hvor U21-rytterne tidligere har været plaget af regn til mesterskaberne var der virkelig sol og Sommersted til denne klasse.

Pressemeddelelse: Absolute Horses