Skip to main content

Harry Potter skuespiller fik behandling i Søs’ trailer

Det er ikke hver dag, at en af populær walisisk skuespiller får behandling i en hestetrailer i Danmark. Det blev dog virkelighed for Søs Fejerskov-Quist, da Ifor Williams fandt ud, at hun brugte sin trailer som mobilklinik, og Steffan Rhodri og et helt filmhold lagde vejen forbi Birkerød. Se video nedenfor.
| admin

Søs Fejerskov-Quist rider og avler islandske heste, og for år tilbage, da hun var aktiv konkurrencerytter, var hun ofte afsted med heste til stævner i weekenden. For Søs gav det derfor god mening at bruge sin hestetrailer til opvarmning inden start.

Det at være fysisk klar til opgaven, inden hun skulle ind og præstere, betød nemlig noget for det samlede resultat. Helt konkret kunne Søs se, at når hun og hendes datter var blevet varmet ordentligt op, så var deres karakterer højere i det samlede resultat.

“Jeg følte, der var et behov for at kunne varme op med strækøvelser m.m., inden jeg skulle ride, og det foregik jo ude på parkeringspladsen eller i en boks, for som ryttere har vi ikke noget omklædningsrum eller lignende, når vi kører til stævne.”

Søs’ trailer som mobilklinik. Foto: Privat

En god ide skal deles

Søs, som står bag RytterYoga® hos Fit2Ride, erkendte også, at traileren var det perfekte sted til både den vigtige opvarmning men også som mobilklinik. Der er plads til både briks og andet udstyr, og rytteren kan være i sit eget lukkede rum både før og efter sit ridt.

“Jeg tilbød derfor at køre rundt og vise, hvordan man kan varme op inden ridning, og hvordan traileren kan bruges både til træningsrum og behandlerum. Det var en ide, jeg gerne ville give videre. Ydermere er der meget ro i traileren, og man kan både træne eller forberede sig mentalt. Når bagsmækken bliver lukket, er man i sin egen sfære, og det er vigtigt, inden man skal ind og præstere,” siger Søs.

Et walisisk eventyr

Søs har en Ifor Williams trailer, og da hun fandt ud af, at der var ved at blive lavet en dokumentarserie om walisiske eksporteventyr herunder Ifor Williams, tog hun i 2011 kontakt til kontoret i Wales, og fortalte hvordan hun brugte traileren til både transport af heste og som mobilklinik.

Bag dokumentaren stod selskabet Boomerang, og de syntes, det var meget interessant. De havde aldrig før set, at en trailer blev brugt så specifikt til andet end hestetransport. Inden Søs så sig om, var der et helt filmhold på vej til Danmark, og vært på programmet var skuespiller Steffan Rhodri, der blandt andet er kendt for rollen som Reginald Cattermole, ansat i Ministeriet for Magi, i Harry Potter og dødsregalierne. Rhodri selv er tidligere rytter, og har derfor en stor interesse for heste, ligesom han er et stort og populært navn i Wales.

”Filmholdet var her i to dage og det var et kæmpe setup. Jeg skulle finde en location og kontaktede derfor Skovrødgaard i Birkerød, hvor vi fik lov at filme. Der var rigtig mange ting, der skulle falde på plads. Det var meget, meget specielt,” lyder det fra Søs.

Søs Fejerskov-Quist taler med filmholdet fra Wales. Foto: Privat

Skuespilleren fik også behandling

I videoen følger man Søs, fra hun sætter sig ud i bilen, og kører til Skovrødgaard med trailer og derefter udfører behandlinger i traileren. Dressurrytter Louise Zinglersen, en af Søs’ klienter, modtog behandling under optagelserne, men også Steffan Rhodri fik en behandling i traileren og udtalte efterfølgende til Welsh Icons News:

”Søs brugte tid på at hjælpe mig med at rette op på min kropsholdning, og jeg fik meget ud af det udstyr, hun havde med – inklusive hendes Balimostol, en special-skammel, der fordrer brugerne til at sidde korrekt og i balance. Jeg blev særlig glad for stolen og ville have taget den med hjem, hvis det havde været muligt, fordi jeg havde det rigtig godt efter at have brugt den.”

Søs’ egne optegnelser fra dagen lød således:

Det foregik på den måde, at jeg for så vidt skulle gøre som jeg plejer, når jeg tester og træner en rytter, men undervejs kom der en del spørgsmål. Steffan fortalte mig først på engelsk, hvad han ville spørge mig om, derefter stillede han mig spørgsmålet på walisisk (et skønt sprog, som er absolut umuligt at forstå en lyd af) – jeg skulle så svare på dansk og bagefter fortælle på engelsk hvad jeg lige havde sagt… puha… til sidst fik man blandet et par sprog sammen. Vi filmede trods alt hele dagen.

I sidste ende blev serien om Ifor Willams på seks afsnit. Serien handlede om Ifor Williams rejse, og hvordan deres produkter er og bliver brugt gennem tiden. Et helt afsnit var dedikeret til Søs og hendes mobilklinik.

Søs Fejerskov-Quist behandler dressurrytter Louise Zinglersen under optagelserne. Foto: Privat

Fit2Ride og RytterYoga®

Søs Fejerskov-Quist har siden 2009 været indehaver af Fit2Ride, og har udviklet RytterYoga® som hun har skrevet om i både bøger og artikler. Søs har også en blog på Riders NOTEBOOK.