Skip to main content

FEI har føjet nye stævner til kalenderen

FEI har opdateret den internationale stævnekalender for at kompensere for de mange aflyste stævner grundet Covid-19 og EHV-1 – samt for at optimere optakten til OL.
| admin

Covid-19 og EHV-1 har de seneste måneder gjort det svært for ridesporten.

Stævne efter stævne er blevet aflyst for at sikre ryttere og hestes sundhed, men nu ser det ud til at lysne forude. FEI har netop opdateret stævnekalenderen, og den er nu ganske spækket med internationale begivenheden i april og maj.

– Kalenderen er sammensat således for at minimere følgerne af Covid-19 og EHV-1 – og især for at flest mulige stævner kan afholdes før OL i Tokyo.
Dette betyder, at rytterne har flere chancer for at opnå MERs, lyder meldingen fra FEI.

(Minimum Eligibility Requirements – ekvipagen skal opnå minimum 66% to gange fra en 5*-dommer samt i gennemsnit fra alle dommerne. Resultatet skal rides hjem i en Grand Prix-test ved to forskellige CDI3*/CDI4*/CDI5*/CDI-W/CDIO-stævner. De to 5* -dommere må ikke komme fra samme land som atleten)

“Nye” stævner

I marts skulle Cathrine Dufour, Carina Cassøe Krüth og Andreas Helgstrand have stillet til start ved World Cup-stævnet i s-Hertogenbosch i Holland, men begivenheden blev aflyst.

Det samme gjorde World Cup-finalen i Göteborg, men nu er der altså fornyet håb for, at OL-kvalifikationen kan komme i hus.

Andreas Helgstrand, Nanna Skodborg Merrald og Daniel Bachmann Andersen mangler stadig en OL-kvalifikation, hvis de skal i spil til en plads ved legene.

Opglabbeek i Belgium, s´Hertogenbosch i Holland og Le Mans i Frankrig er nye stævner, der er blevet tilføjet FEI-kalenderen, og som nu giver fornyet optimisme i forhold til Tokyo.

Se FEI-kalenderen her