Skip to main content

Stem på din favorit – Årets Sportsnavn 2022

Skal det danske dressurlandshold løbe med titlen som årets danske sportsnavn 2022?
| admin

Afstemningen tager udgangspunkt i de 15 atleter eller hold, der har været med i kapløbet om prisen som Årets Sportsnavn 2022. Få dage før jul blev de tre finalister fundet:

  • Viktor Axelsen
  • Jonas Vingegaard
  • Dressurlandsholdet (bestående af Nanna Merrald, Daniel Bachmann Andersen, Carina Cassøe Krüth og Cathrine Laudrup-Dufour)

Læs også: Dressurlandsholdet er finalist i kampen om Årets Sportsnavn

Den endelige vinder udpeges af en dommerkomité

Den endelige vinder udpeges af en dommerkomité, der i 2022 består af syv personer: H.K.H. Kronprins Frederik, Camilla Martin (Sportens Hall of Fame), Michael Laudrup (Sportens Hall of Fame), Hans Natorp (bestyrelsesformand i DIF), Morten Mølholm (adm. direktør i DIF), Lars Krarup (bestyrelsesformand i Team Danmark) samt Peter Fabrin (direktør i Team Danmark).

Kulturministeren skulle også have været med i dommerkomitéen, men da Jakob Engel-Schmidt (Moderaterne) først blev udpeget midt i december, har han ikke deltaget i kåringen.

Foruden æren modtager vinderen, der kåres ved Sport 2022 den 7. januar, 75.000 kroner.

Store øjeblikke har der været mange af, men hvilken dansk triumf var egentlig den største i år? Det kan du være med til at afgøre ved at deltage i afstemningen hos TV2.

DIF og Team Danmark om dressurlandsholdet

“Nomineringen ( af Dressurlandsholdet red.) sker på baggrund af den enestående holdpræstation, som holdet leverede ved VM i dressur på hjemmebane i Herning i sommeren 2022.

Der var spænding til det allersidste, og konkurrencen fra især Tyskland og Storbritannien var hård. Men foran et ekstatisk dansk publikum på MCH Arena kunne dressurrytterne Cathrine Laudrup-Dufour, Carina Cassøe Krüth, Daniel Bachmann Andersen og Nanna Merrald Rasmussen lade sig kåre som verdens bedste. Det er første gang nogensinde, at et dansk dressurlandshold har vundet VM-guld.”

Du kan deltage i TV2s afstemning her