Skip to main content

Film-anbefaling: Se de hvide hingste danse ballet

I dokumentaren “De hvide hingstes ballet” får du et unikt indblik i, hvordan de smukke lipizzaner-heste trænes på Den Spanske Rideskole i Wien.
| admin

Var du ikke opmærksom på, at der blev vist et fantastisk program om heste den 1. januar, så fortvivl ikke.

Den østrigske TV-kanal ORF sendte dokumentaren “De hvide hingstes ballet”, hvor seerne kommer helt tæt på Den Spanske Rideskole – det er stedet, der træner Lipizzaner-hestene i det ypperste inden for dressur.

Se udsendelsen her

Du kan få en lille smagsprøve på, hvad der venter dig herunder:

https://youtu.be/jQcOhNG63kc

Om Den Spanske Rideskole

Den spanske rideskole i Wien er en del af Hofburg komplekset. Den kaldes i Østrig Lipizzanerskolen, fordi øvelserne over jorden vises på heste fra Lipizza. Racen bygger på spansk (og dansk) blod.

Den spanske rideskole i Wien blev oprettet i 1735 med det formål at uddanne unge mænd fra adelen i den højere ridekunst.

På rideskolen udføres i dag opvisninger til ære for turister. Her vises noget af den fineste ridekunst i verden med vanskelige øvelser som Levade og Croupade, der er eksempler på “Skolen over Jorden”. Mange af disse øvelser havde et formål i krig: Hestens løft skulle beskytte rytteren ved at skærme ham bag hestens krop, og hestens kraftige spark var et effektivt våben rettet mod fjender bagfra.

Kilde: Wikipedia