Skip to main content

FEI afviser: Nej til høje hatte

Ifølge Eurodressage har FEI afvist anmodningen fra over 100 førende dressurryttere om fortsat at gøre det frivilligt om man vælger hat eller ridehjelm. Dermed fastholdes kravet om sikkerhedsridehjelm, der træder i kraft den 1 januar 2021.
| admin

De seneste uger har der været debat om brugen af hat i de højeste dressurklasser. 150 dressurryttere, heriblandt Patrik Kittel og Isabell Werth, havde skrevet under på, at det skulle være frivilligt om, man bruger hjelm eller hat.

Læs også: Isabell Werth kæmper videre: Vil have lov til at bære høj hat

Fra 2021 bliver det obligatorisk at bære sikkerhedsridehjelm, men FEI har nu taget stilling til anmodningen fra de mange ryttere. Selv om det egentlig forlød, at den var kommet for sent i forhold til generalforsamlingen, og dermed ikke ville blive diskuteret.

Bestyrelsen siger nej

– Den 18. november 2020 afslog FEI-bestyrelsen officielt anmodningen fra en gruppe atleter om at overveje en revision af reglerne vedrørende beskyttende hovedbeklædning ved FEIs generalforsamling 2020.

Da FEI ikke modtog nogen anmodning om ændringer under den lange høringsproces, er spørgsmålet altså ikke kommet på dagsordenen til generalforsamlingen.

Bestyrelsen diskuterede spørgsmålet, og selv om denne regel allerede er vedtaget på sidste års generalforsamling og ikke er en bestyrelsesbeslutning, stemte de enstemmigt for at opretholde gennemførelsen den 1. januar 2021.

Læs meget mere her