Skip to main content

Hubertusjagten i Dyrehaven er tilbage

I 2020 blev Hubertusjagten i Dyrehaven aflyst på grund af corona. Men søndag den 7. november er det igen tid til ryttere i røde jakker og tændte heste.
| admin

På søndag kan du, efter et års ufrivillig pause, opleve Dyrehaven nord for København fyldt med heste og ryttere, når den traditionsrige Hubertusjagt er tilbage.

I 2020 blev jagten aflyst på grund af corona, så Sportsrideklubben glæder sig til igen at være vært.

Læs mere om aflysningen

“Første søndag i november rider ca. 100 ryttere normalt den traditionsrige Hubertusjagt i Dyrehaven. Det har ryttere gjort hver den 1. søndag i november siden år 1900, dog med enkelte undtagelser under 2. verdenskrig.

Hubertusjagten er en symbolsk videreførelse af de gamle parforce-jagter, som Dyrehaven oprindeligt er anlagt til. Her lod man hunde støve ræven op, og feltet fulgte hunde og ræv.

I dag er der ingen jagthunde, og ræven er erstattet af to ”forlorne” ræve i form af to erfarne ryttere, som rider forrest med rævehaler på deres røde ridejakker,” lyder det fra arrangørerne.

I 2021 er Magasindammen selvfølgelig også en del af ruten, og som altid kan publikum tage plads ved hovedattraktionen.

Se kort over Hubertusjagten

Tidsplan

Hubertusjagten starter kl. 10.00 ved Peter Lieps hus. Her vil May-Britt Kattrup fra hesteryg fortælle om dagens Hubertusjagt, dens historie og traditioner fra kl. ca. 9.30.

Under hele jagten speaker Tina Pihl Fossing og Peter Gilsfort fra Eremitageslottet, så tilskuerne kan følge med i feltets færden og samtidig blive beriget med lidt historie om Dyrehaven og jagtridning.

Jagten er ca. 10 km lang med 32 forhindringer. Undervejs skal rytterne igennem Ulvedalene samt have et udspring ved Sandskredet, der ligger på den lige vej mellem Eremitageslottet og Peter Lieps hus.

Kl. ca. 11.20 er Hubertusjagtens Waterloo, når rytterne skal igennem magasindammen. Kort efter rider de ca. 30 rytter, som er kvalificerede til opløbet mod Hjortekær for at ride om kap op mod Eremitageslottet.

Info til tilskuere

I LUFTEN OG TIL VANDS
Jagten tager 1½ time. Undervejs skal rytterne ud i Ulvedalene, have et udspring ved Sandskredet, der ligger på den lige vej mellem Emitageslottet og Peter Liebs hus. Ikke alene giver det et sus i rytterne, men publikum mærker også suset.

WATERLOO
Ca. kl. 11.20 skal rytterne igennem Magasindammen.

JAGT FORBI
Ca. 11.30 ved Slottet. her ender selve jagten og de der er kvalificeret til opløb rider mod Hjortekær, hvor opløbet startet, mens resten af rytterne rider til mål stegen for at heppe på deres venner.

OPLØB
Ca. kl. 11.30 er der opløbs start fra Hjortekær, med mange dygtige og hurtige heste. Mål ved Slottet.

PROGRAM
Start på 1. etape kl. 10.00. Pause efter 1. etape ca. kl. 10.50 – 15 min. hvil ved Eremitageslottet.

Start på 2. etape kl. 11.05.

Jagten er forbi ca. kl. 11.30 ved slottet

Opløbet for de kvalificerede i hovedfeltet ca. 11.40.
Ponyopløbet finder sted ca. kl. 11.50.

Præmieuddelingen finder sted ved slottet straks efter opløbet.

Kronprinsesse Mary vil forestå overrækkelse af H.K.H. Kronprinsesse Marys ærespræmie.

Tilbageblik

Hubertusjagten har som skrevet eksisteret i mange år – se denne video fra 1950 for at komme i den helt rette stemning til på søndag.