Skip to main content

Hvilke unghingste ser vi i Herning?

Søndag den 11 . tirsdag den 13. onsdag den 14. december skal Dansk Varmblods kåringskommission udpege de unge hingste, som får mulighed for at stråle ved forbundets hingstekåring i Herning til marts.
| admin

Dansk Varmblod skal over tre dage besigtige unge hingste i forbindelse med det, der kaldes en forbesigtigelse. Kort fortalt er det en vurdering af spring- og dressurbetonede 2-års hingstes eksteriør samt hhv. spring- og gangartspotentiale. Hvis dommerne finder, at hingsten har potentiale til at blive avlshingst, får de adgang til hingstekåringen i Herning til marts.

Vallensbæk Ridecenter danner rammen om den første besigtigelse søndag den 11. december, så følger en besigtigelse af springbetonede unghingste på Bøgegården i Bolderslev tirsdag den 13. december og herefter afsluttes forbesigtigelsen på Vilhelmsborg torsdag den 14. december.

Hingstene er disciplinopdelt i springning og dressur. I springning skal hingstene løsspringes, og herefter udtages hingste til bedømmelse på fast bund, hvor dommerne fokuserer på hingstenes benstilling, hovform og eksteriør. De hingste skal så igen vises i longe, for at dommerne kan bedømme deres galopformåen, og arbejde i mere kontrollerede rammer, end når de ses løse. Herefter får ejerne besked om, hvorvidt deres unghingst får adgang til hingstekåringen.
I springning er bedømmelseskommissionen:
Signe Wiese
Johnny Hansen
Bo K. Møller
Allan Blomgren
Samt
Avlskonsulent Karina Christiansen

I dressur skal hingstene vises løse, og herefter udtages der hingste til bedømmelse på fast bund. I lighed med springhingstene skal også dressurhingstene vises i longe, hvor hingstens gangarter, balance mv. bedømmes. Og herefter får ejerne besked, om hingsten er udtaget til kåringen i Herning.
I dressur er bedømmelseskommissionen:
Bjarne Nielsen
Johnny Sørensen
Dennis Fisker
Vicky Nortvig
Samt
Avlskonsulent Karina Christiansen

Dansk Varmblod har lavet et udvidet katalog for forbesigtigelsen. Her er der hoppestammeinformationer og præstationsinfo.  “Vi finder i dette år kollektion således bl.a. afkom trukket på internationale Grand Prix hopper i både spring og dressur, samt helsøskende til allerede succesfulde avlshingste og generelt flot gennemavlede, stærke hoppestammer.” skriver forbundet på hjemmesiden.

Gå selv på opdagelse her:

 SE ONLINE KATALOG HER

 SE FORELØBIG TIDSPLAN PÅ EQUIPE HER

Her kan man få et lille indblik i, hvordan forbesigtigelsen afvikles: