Skip to main content

Ingen FEI Award til Danmark i år

Pararytter Karla Dyhm-Junge og groom Lars Seefeld var begge nomineret til en FEI Award, men desværre fik ingen af dem prisen ved dette års prisuddeling i FEI.
| admin

Det var udelukkende kvinder, som stod på scenen da FEI Awards 2022 blev uddelt i Cape Town (RSA), hvor 5 stærke kvinder blev hyldet i hver deres kategori.

Aftenen så den unge militaryrytter Alice Casburn (GBR) hjemtage dette års Longines FEI Rising Star Award, der blev skabt for at anerkende unge atleter mellem 14 og 21 år, der demonstrerer fremragende ridesportstalent. Det var i denne kategori at pararytter Karla Dyhm-Junge var nomineret.

“Jeg er nødt til at takke min mor for den mængde tid og dedikation, hun har givet til at hjælpe mig med at få succes,” sagde Alice Casburn og fortsatte: “Og hun er ikke kun min træner, hun er også chaufføren og gommen, og hun er min mentale støtte. Med den mængde arbejde, hun jonglerer år ind og år ud, kunne jeg bare ikke forestille mig at gøre det uden hende.

Den 26-årige dressursensation Charlotte Fry kronede et utroligt år, hvor hun vandt to guldmedaljer i den individuelle Grand Prix Special og den individuelle Grand Prix Freestyle, samt holdsølv ved ECCO FEI World Championships i Herning (DEN). (GBR) tog den eftertragtede Peden Bloodstock FEI Best Athlete Award hjem.

“De mennesker, som jeg har brug for at takke mest for alle mine succeser indtil videre, er bestemt Anne og Gertjan Van Olst for at give mig så mange fantastiske muligheder og give mig mulighed for at ride på heste som Glamourdale hver dag. Og selvfølgelig til hele mit hold, sponsorer og min familie derhjemme, som jeg måtte efterlade, da jeg flyttede hertil, og til alle, der stemte på mig til at blive den bedste atlet for i år. Tak Peden Bloodstock for FEI Best Athlete Award 2022.”

Modtageren af dette års Cavalor FEI Best Groom-pris (det var i denne kategori at Lars Seefeld var nomineret) gik til Kerryn Edmans (NZL), som har passet for New Zealands ilitary-par Tim og Jonelle Price i de sidste seks år.

“Jeg elsker bare mit job, og jeg elsker det, jeg laver, og at få en smule anerkendelse her er fantastisk. Men at være blevet nomineret til denne pris var endnu bedre. Det er en kæmpe ære at være blevet anerkendt med en sådan kaliber af grooms på tværs af alle discipliner. Hver groom fortjener at have en form for anerkendelse for det fantastiske arbejde, de udfører bag kulisserne for rytterne og hestene, sagde hun.”

Sydafrikas Dressage SA Solidarity Stars Project, vandt FEI Solidarity Award 2022. Projektet, som afvikles over hele Sydafrika, blev skabt for at identificere dårligt stillede atleter, give dem mulighed for at blive coachet af eksperter og derefter give dem mulighed for at deltage i shows for at få konkurrenceerfaring.

Præsident for Dressage SA Solidarity Stars, Dianne Smith, tog imod prisen på vegne af projektet, som sagde: “Vi er så taknemmelige over for FEI Solidarity for at få projektet til at ske, og til vores nationale forbund, som gav os denne mulighed. Alle trænerne har gjort et fremragende stykke arbejde, og ejerne har været så generøse med at låne deres heste ud til rytterne.”

Det var Muthoni Kimani (KEN), som modtog FEI Against All Odds Award. Prisen gives til en person, der har forfulgt deres rideambitioner på trods af et fysisk handicap eller ekstremt vanskelige personlige forhold.

Påkørt af en bil, mens hun red på sin pony i en alder af otte, tog Muthoni måneder at overvinde traumet, og hendes pony blev hårdt såret. Efter en anden rideulykke som 15-årig fik hun rygsmerter og hovedpine i omkring tre måneder, og det tog hende længere tid at overvinde sin frygt for at komme tilbage i sadlen. Hun blev senere udvalgt til at blive medlem af Cavalleria Toscana Academy i Italien, den første unge afrikaner til at gøre det. Med meget lidt forberedelsestid og økonomisk støtte gik hun ind i sin første CSI2* i oktober i San Giovanni (ITA).

“Min drøm har altid været at konkurrere ved OL og at konkurrere med fem stjerner, da jeg var yngre,” sagde Muthoni, og fortsatte: ”Så nu er jeg på denne rejse, hvor jeg virkelig kan se det, og jeg tror på, at det vil ske. Jeg er her for at inspirere folk overalt i verden. Bare bliv ved med at tro på dig selv og giv aldrig op. Alt og alt er muligt.”

Dette års vindere blev afgjort ved at kombinere 50 % af de offentlige stemmer afgivet på FEI.org og 50 % af dommernes stemmer. Nationale forbund, FEI-partnere og interessenter deltog i FEI Awards, med hestesportskommentator Aly Vance (GBR) som ceremoniemester.

Ingmar De Vos, der blev genvalgt for en tredje periode som FEI-præsident tidligere på dagen, sagde: “Hvert år fejrer disse priser det bedste af det bedste fra vores sport. I år mere end nogensinde repræsenterer FEI Awards essensen af vores sport og kaster lys over vores værdier om lighed, beslutsomhed og mod. Tillykke til alle vinderne og tak for at være utrolige ambassadører for vores sport.”