Skip to main content

Claus Hansen – ny direktør for Dansk Varmblod

Det er med stor glæde at Dansk Varmblods ledelse i dag kan offentliggøre, at Claus Hansen er ny direktør for forbundet
| Louise Woss Sigerslev

 Claus Hansen, ny direktør i Dansk Varmblod. Foto: RIdehesten.com

Dansk Varmblods ansættelsesudvalg bestående af Jan Pedersen, Per Springborg, Jørn Jensen, Inge Madsen samt repræsentant for de ansatte, souschef Susanne Hvid, har fundet den helt rette person til posten som direktør for forbundet. Claus Hansen, 51 år er velkendt i medlemskredsen, idet han har været på forbundets dommerliste siden 2008, og medlem af avlsledelsen i en årrække.

Dansk Varmblods formand Jan Pedersen udtaler:

– I Claus Hansen får vi ifølge det rekrutteringsfirma, der har været inde over ansættelsesprocessen, en decideret team-player, som er meget grundig i alt hvad han foretager sig. ”I ham får I en person, I kan regne med, og som får tingene gjort”, lød tilbagemeldingen. 

– Claus har en stærk og relevant uddannelsesmæssig baggrund, og vi kender ham jo som en dygtig kommunikator, der er stærk på det avlsfaglige område. Jeg glæder mig til samarbejdet – det bliver rigtig godt!

Selv ser Claus Hansen frem til at tage plads på sekretariatet fra den 1. juli, han udtaler: – Det er et vildt spændende job, som jeg virkelig ser frem til. Jeg glæder mig rigtig meget til at løse de opgaver, som følger med.

Claus Hansen kommer fra en avlerfamilie, og han ved, hvad der rør sig i medlemskredsen. Han siger: – Jeg syntes, vi har en enorm, velfungerende Hingstekåring, den del kører godt. Overskriften for mig bliver derfor at styrke kommunikationen til avlerne. At understøtte dem i at afsætte deres heste, og i det hele taget gøre det lettere at være avler. Det er min mission. 

Claus understeger, den kæmpe styrke, som ligger i det store frivillige arbejde, som udføres af mange kompetente hænder rundt om i regionerne, ved arrangementerne og i at byde nye avlere velkommen i forbundet. – Det store arbejde, som udføres af frivillige er virkelig noget jeg påskønner. Og jeg mener, vi sammen kan hjælpes ad med at give avlerne en endnu bedre oplevelse ved forbundets kåringer og skuer. Vi kan sikre en udvikling, hvor avlerne ikke alene får en hyggelig dag, men samtidig også får god, faglig sparring og rådgivning. 

Administration og avlsfaglig arbejde

Claus Hansen får til opgave at varetage den daglige ledelse af Dansk Varmblod og DV Event A/S, og på sigt skal han overtage ansvaret for den daglige ledelse af Driftsaktieselskabet Vilhelmsborg, en opgave der nu løses af Jørn Jensen efter Casper Cassøe Krüths fratrædelse.

Med baggrund i Claus Hansens stor viden om avl og hans kontaktnet i de udenlandske forbund, får han også til opgave at styrke og støtte op om det avlsfaglige arbejde. På den måde sikres, at viden om avlsfaglige trends og implementering af nye avlsredskaber og -teknikker vil være med til at sikre Dansk Varmblods position blandt de førende forbund i verden.

Claus Hansen ser frem til samarbejdet med det engagerede personale på sekretariatet, der i høj grad glæder sig til at byde Claus velkommen på Vilhelmsborg.

Om Claus HansenClaus Hansen har siden 2008 været på Dansk Varmblods dommerliste. I 2011 trådte han ind i avlsledelsen, hvor han senere blev talsmand. I 2022 trådte han, efter eget ønske, ud af avlsledelsen. Hans sidste dommergerning blev KRAFFT Eliteskuet i 2022, hvor Dansk Varmblods formand Jan Pedersen tog ordet og takkede Claus for det enorme arbejde, han har gjort for forbundet. Og ved samme lejlighed, fik Claus Dansk Varmblods fortjenstmedalje i guld.Claus Hansens passion for avl stammer fra barndomshjemmet, hvor hans far Willy Hansen avlede med succes, og Willys hoppestamme, samt stutterinavnet, videreføres af Claus og hans hustru Annette Bugge, der i dag avler på fem hoppestammer.

Kilde: Pressemeddelelse Dansk Varmblod