Skip to main content

Jeg glemmer at smide ridestøvlerne

I det seneste nummer af magasinet Riders NOTEBOOK tegnede vi et portræt af berider Mette Sejbjerg Jensen, som ofte har svært ved at smide ridestøvlerne og slappe af.
| admin

Mette Sejbjerg Jensen beskriver sig selv, som en rigtig hestepige, der brænder for at udvikle ungheste og nørde med detaljen. Hun elsker sit job, ”sine” heste og dagligdagen på Helgstrand Dressage i en sådan grad, at hun – med egne ord – skal minde sig selv om at smide ridestøvlerne en gang imellem og lave noget andet end hest.

Berider Mette Sejbjerg Jensen er ikke en af de ryttere fra Helgstrand Dressage, som vi ser mest til i de større klasser ved landsstævner og internationale konkurrencer. En gang i mellem, ja, men oftest møder man Mette på ryggen af pragtfulde hingste og ungheste i championatsklasser, til UVM samt til kåring eller fremvisning. Og netop arbejdet med de unge heste er et er et job, hun er vældig god til, får meget ros for og som hun i høj grad nyder at udvikle og arbejde med. Mette er 33 år og uddannet berider i 2014.

Fra magasinet Riders NOTEBOOK

Hestepige fra fødslen

Mette har arvet sin brændende interesse for heste fra sin mormor, Eva Jespersen, som er passioneret avler, og hesteinteressen mødte også genklang hos resten af familien i Lemvig, hvor også hendes forældre har redet på hobbyplan.

Mette brændte for både dressur og springning, og har derfor uddannet sig til berider på to gode læresteder – først hos Christian Pedersen og derefter hos Torben Frandsen. ”Jeg var det sidste år hos Torben Frandsen, fordi jeg lige manglede det sidste i springning,” fortæller Mette. At hun blev dobbeltuddannet i både dressur og springning, er hun glad for i dag.

Rider med følelse og teknik

Mette er en del af et team af ryttere, som er gode til at spare med hinanden. Herudover får de hjælp en gang om ugen af Allan Hansen, og så er Thomas Sigtenbjerggaard klar til at hjælpe hver dag, hvis behovet opstår. Mette ser også gerne trænings- og konkurrencevideoer af ryttere, hun har som forbilleder, og så læser hun gerne rideteoretiske bøger. Så det med også at nørde lidt hest i fritiden, det gør hun gerne.

”Ridning er en følelse og teknik, det er bare om at øve sig. Jeg rider, fordi jeg elsker heste. Jeg er bare en helt almindelig hestepige, som gerne vil være dygtig til det, jeg laver. Det er vigtigt for mig, at andre kan se, at jeg kan lide det job, jeg har, og elsker mine heste.”

Læs hele artiklen i magasinet Riders NOTEBOOK, hvor Mette bl.a. fortæller, hvordan det gik til hun blev ansat hos Helgstrand Dressage, om sin hverdag, sin egen avl samt drømme og mål for fremtiden.

Det næste nummer af Riders NOTEBOOK er på vej ud til læserne. Magasinet er spækket med godt og spændende indhold, som appellerer til alle, der er hesteinteresserede. Hvad enten du er til elitesport eller breddeaktiviteter, varmblodheste eller specialracer, personlige beretninger, nyheder eller faglige artikler.