Skip to main content

Marshall-Bell er kommet langt siden Hagen 2021

Daniel Bachmann Andersen debuterede Marshall-Bell ved det internationale stævne i Hagen sidste år. Den forgangne weekend var parret tilbage i Hagen stærkere, sikrere og med mod på mere.
| admin

Den nu 10-årige Marshall-Bell e. Blue Hors Don Romantic fik sin internationale debut i Hagen 2021. Dengang sluttede de på en 19. plads med 71,435% med det, som Daniel Bachmann Andersen betegnede som nogle ”unghestefejl” undervejs. Han red en Grand Prix-klasse mere under stævnet og sluttede på andenpladsen med 72,9%

Over sommeren arbejde Daniel målrettet med den ambitiøse vallak, og ved to internationale stævner i tyske Herzlake i juni og juli kom der endnu mere ”facon” på Marshall-Bell og sikkerhed i øvelserne. Det udløste en plads på EM-holdet i Hagen i september, hvor holdet opnåede en bronzemedalje (Cathrine Dufour, Nanna Skodborg Merrald, Charlotte Heering og Daniel Bachmann Andersen), Daniel kvalificerede sig først til Grand Prix Special, hvor han fik en 10. plads med 75,638% og siden til küren, hvor det blev til en 7. plads med 82,05%

Vinteren har Daniel brugt til træning, og hans næste internationale start blev i Herning, ved Dansk Varmblods hingstekåring, hvor han blev hhv. nr. 4 og 3 i Grand Prix og Grand Prix kür.

Læs også: Cathrine Dufour: En stor dag for dansk dressur!

Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell ved EM i Hagen. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz

Hagen åbner igen sæsonen

Det var igen CDI4* i Hagen, som åbnede sæsonen for Daniel og Marshall-Bell, da de i weekenden opnåede en 3. plads i Grand Prix med 76,261% og i kür med 80,515%

Læs også: 3. plads til Daniel i Hagen

Flotte procenter under svære betingelser, fortæller Daniel:

”Begge ture var under svære konditioner. Første dag var der virkelig meget vind, og teltet, der står op ad banen, klaprede helt vildt. Det var kold og blæsende, og så siger han (Marshall-Bell): så kører vi!”
Daniel fortæller at Marshall-Bell bliver meget frisk, når det er koldt og blæsende, så frisk, at han reagerer lynhurtigt på Daniels mindste hjælp. Det er naturligvis godt, for så vidt, men det bliver også en svær balancegang, forklarer han.

Kürklassen blev redet sent lørdag aften i mørke, kulde og blæst, og med musikken drønende fra rytterfesten som baggrund.

”Det var ikke nemt at ride i, så det var fedt han gik godt, og kun havde et par små kikser, som dog var dyre, men de ting som lykkedes, var bare i høj kvalitet. Han er god til stævne, og det bliver kun nemmer, jo varmere det bliver. Han er bedst om sommeren eller inde i en varm hal. Han er lidt følsom med vind og kulde – han bliver bare så frisk,” forklarer Daniel.

Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell. Foto: Zibrasport Equest

Hvad nu?

Det store mål for de bedste dressurryttere i år er VM på hjemmebane i august. Derfor bliver sommerens træning og stævnedeltagelse målrettet til, at hestene skal toppe under verdensmesterskaberne. Og hvordan ser Daniels stævneplan så ud frem mod en evt. VM-udtagelse?

”Det næste for os er måske DM, og så Aachen eller et internationalt stævne i maj. Vi har ikke besluttet det endnu. Det eneste, som var planlagt, var at starte i Herning og Hagen. Nogle gange må man tage et stævne ad gangen, og være fleksibel. Man kan ikke bide sig fast i en plan og så holde den, uanset hvad. Det er jo ikke nu, han skal toppe,” fortæller Daniel om Marshall-Bell.

Læs også: Video: Planerne for Marshall-bell

Flere heste i kulissen

Tiril og Daniel har flyttet deres forretning til Julianelyst ved Østbirk, og Daniel har flere heste på vej mod de store opgaver. En af dem er Zippo M.I. e. Blue Hors Zack som Daniel debuterede i Grand Prix i Hedensted til en andenplads og dernæst red på Vilhelmsborg, hvor det blev til en 3. plads i Grand Prix med 72,233% og en sejr i Grand Prix Special. Den 10-årige Blue Hors Zack-søn har Daniel kun haft i 4 måneder.
”Det går godt, jeg er meget glad for ham,” fortæller Daniel, som planlægger at ride Zippo M.I. ved landsstævnet på Hovgaard og det internationale dressurstævne i Aalborg midt i maj. Det ser Daniel meget frem til.

Zibrasport Equest streamer fra Aalborg Dressage Event den 14. og 15. maj.

Læs også: Aalborg Dressage Event 2022