Skip to main content

Katrine Hedeman – Træn dig selv, uden at slide på hesten

Katrine sætter fokus på ryttertræning, og hvordan man med en ganske lille indsats kan forbedre sig væsentligt, uden at slide på hesten.
| admin

Katrine forklarer: Hestene har et vist antal kilometer i benene – og de skal derfor ikke bruges som motionsredskab. Det er vores fornemmeste opgave at gøre hestene bedre, uden vi slider alt for meget på dem. Derfor er det vigtigt, at vi prøver at optimere os selv, så vi kan gøre hesten endnu bedre.

Katrine er selv aktiv rytter, har redet siden hun var 7 og startet dressur op til middelsvært niveau. Hun mener, at det er en kæmpe fordel at vide, hvad klienten snakker om, når de f.eks. fortæller at de falder til højre og føler, de knækker sammen i hoften, når der rides travers, og at hesten taber takt og bæring. Her kan hun relatere og finde frem til, hvad problemet kan være, og som oftest er det en blanding af manglende styrke og mobilitet.

Læs også: Træningstips med Katrine Hedeman

I det aktuelle nummer af Riders NOTEBOOK magasinet, kan du få Katrines 6 bedste tips til træning. I videoen herunder viser hun den anden af de 6 øvelser, stivbenet dødløft. Du finder link til magasinet hvor du kan læse den fulde artikel her.