Skip to main content

Et fremragende ridt af Nanna, men diskvalifikation

Der var en fantastisk stemning i ExCel messecenteret her til aften, hvor nogle af verdens bedste dressurryttere mødtes i en kvalifikation i FEI World Cup under The London International Horse Show, og danske Nanna Skodborg Merrald fik stemningen løftet med sin smukke kür på Atterupgaards Orthilia, men, men, men
| admin

15 ryttere mødtes i FEI World Cup Kür i London, og spændingen var bevaret indtil sidste rytter Storbritanniens Charlotte Dujardin og Gio, der havde vundet den korte Grand Prix dagen forinden med stor margin.

Den danske dommer Susanne Baarup var en del af dommerstaben til aften, Susanne, som skal være chef for dressurdommerne ved VM i Herning i august næste år.

Nanna og Orthilia fra fantastisk til diskvalifikation

Der var en enkelt dansk rytter til start i London, Blue Hors rytter Nanna Skodborg Merrald og den 16-årige hoppe Atterupgaards Orthilia e. Gribaldi opdrættet af Atterupgaard. Hoppen har vundet holdsølv for Storbritannien ved OL i Rio i 2016 under Fiona Bigwood. I starten af 2017 blev hoppen købt af Agnete Kirk Thinggaard, men en skade på fold satte hoppen ud af spillet. Nu er hun tilbage i topform sammen med Nanna, der red hende ved EM i Hagen i september, hvor de var en del af det bronzevindende danske landshold.

Nanna kom ind på tredjepladsen i den korte Grand Prix, under et procentpoints efter Frederic Wanders fra Tyskland på Duke of Britain FRH, der ligger nr. 1 på World Cup ranglisten. Han havde starttid lige før Nanna, og efter en urolig indridningsparade, satte den britiskfødte vallak nærmest ikke en hov forkert. Med en god kontakt fortil fik de vist skridtreprisen afbrudt af en halvcirkel piaffe. I galopprogrammet indløb der en lille fejl i den ene serie, og det kostede ham, da han også fik fejl i 2’erne i den jokerlinje, de fleste ryttere har indlagt i deres kür. Han vandt küren i London i 2018, og han gik op i front 80,260%

Så red Nanna på banen med Orthilia, kürfinalens eneste hoppe. De fik rigtig hilst på dommere og publikum med deres fantastiske åbning med piaffe-pirouette og flot, markeret passage. Pointene skød omgående op over de magiske 80% Begge serier på buet spor var fejlfrie. Og så kom hun op mod dommerne på midterlinjen i smuk passage, og Nanna løftede hånden i jubel efter et flot, flot program. Men så blev det så hjerteskærende, Orthilia havde lige bidt sig selv, og hendes skum blev lidt pinkfarvet. Det betød elimination.

Charlotte Dujardin og Gio. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

Sidste ridt for Charlotte og Gio

Stævnet i London var lidt bittersødt for den engelske rytter Charlotte Dujardin, for det var hendes sidste ridt på Gio, der efter medaljer ved OL og EM blev solgt til juniorrytteren Annabella Pidgley. Læs mere om dette i nyheden: Gio til Annabella Pidgley

Det var hendes landsholdskollega Charlotte Fry og Dark Legend, som lå på førstepladsen med 81,945% inden Charlotte Durjardin red på banen, som klassens sidste rytter.

Pocket-rocket og Ginger-Ninja var nogle at de positive tillægsord som speakerne diskede op med da den 164 cm høje, røde Gio kom på banen med Dujardin. Flere 10-taller blev det til – og et lille kiks i etterne og en score på 89,040% Publikum ville ikke slippe Charlotte, og hun fik hele hallen på benene.

Start- og resultater