Skip to main content

Konstantin Künnemann er blevet selvstændig

Den 23-årige landsholdsspringrytter Konstantin Deeken Künnemann og hans kæreste Astrid Lund Wisholm har taget springet – de er nu selvstændige i Vejle.
| admin

Konstantin Deeken Künnemann, 23 år var yngste mand på seniorlandsholdet ved EM i springning i september 2021, hvor holdet skabte det hidtil bedste resultat med en 8. plads. Sammen med kæresten Astrid Lund Wisholm driver han KK Stables, og indtil årsskiftet arbejde han halvtids for Kim Kristensen på Bækgaarden. Det har været travle, lange dage for parret, men de er helt parate til at investere tid og slid i arbejdet med hestene. Siden Konstantins EM-deltagelse, hvor han red sig i den individuelle finale, har hans egen forretning taget overhånd.

”Efter EM begyndte der at komme flere heste ind i min stald, og det hele voksede stille og roligt,” indleder Konstantin Deeken Künnemann. Resultatet blev, at han måtte erkende, han ikke kunne være nok til stede, hverken i sin egen eller Kim Kristensens forretning. Derfor blev det besluttet, at Konstantin og Astrid ville prøve kræfter som selvstændige.

Konstantin Deeken Künnemann sammen med kæresten Astrid Lund Wisholm. Foto: Zibrasport Equest

Ny adresse i Vejle

Den 6. januar blev Konstantin Deeken Künnemann portrætteret på den anerkendte hjemmeside: World of Showjumping, her blev han præsenteret som den ”næste generation”.

I den artikel bekræftede Konstantin, at det helt store mål for denne sæson er VM på hjemmebane i Herning til august. Og for at forberede sig selv, og tophesten AK’s Crowney, optimalt, var det nødvendigt at træffe nogle beslutninger.

Astrid og Konstantin har derfor lejet en stald/ridehal og tilhørende lejlighed af springrytter Martin Mose Knudsens far nær Vejle, og mellem jul og nytår flyttede de hestene ind i de nye stalde.

Det er mega skønt, og vi er glade for at være her

Konstantin Künnemann

Tiden var inde nu

Parret har 16 heste i stalden, og de enes om ridning og pasning, men der bliver naturligvis sat ekstra fokus på AK’s Crowney, den skimlede superspringer er en afgørende medvirkende faktor til beslutningen om at blive selvstændig.

”Vi vil prøve at gå all in på Crowney. Jeg skal have tid til at ride ham to gange om dagen, være mere med til at holde øje med ham. Og så håber jeg på, at VM bliver aktuel for os,” forklarer han.

Sæsonen starter for Crowneys vedkommende i de internationale springklasser ved Dansk Varmblods hingsteåring i marts, og så planlægger Konstantin at tage et antal heste med til tidlig sæsonstart på Zangersheide i Belgien eller i Italien.

I stalden står flere 4-6-års heste, der viser stort potentiale, derfor håber Konstantin på at have heste med til UVM og championatsfinalerne. Desuden har Astrid en rigtig god 7-års hest, som de også har forventninger til i den kommende sæson.

”Vi har en rigtig spændende sæson foran os, det er mega inspirerende at være selvstændig,” slutter Konstantin Deeken Künnemann.

Artikel fra Riders Notebook.

Læs portrættet af Konstantin i Riders Notebook

I magasinet Riders Notebook 5/21 tegnede vi et stort portræt af Konstantin Deeken Künnemann med titlen: Kærligheden til heste opvejer det hårde arbejde. Køb abonnement HER

AK’s Crowney og Konstantin Deeken Künnemann ved CSIO-stævnet i Uggerhalne, hvor Danmark vandt Nations Cup, bl.a. med Konstantin på holdet. Foto: Zibrasport Equest

Ak’s Crowney af egen opdræt

Konstantin har kendt AK’s Crowney fra føl, da familien selv har opdrættet den skimlede superspringer efter Cartani trukket på en Cassini I-hoppe. Den nu 13-årige vallak har Konstantin selv tilredet, med hjælp fra Adam Sparlund Olesen, da de var 11-12 år.

Om hesten siger Konstantin: ”Han er naturlig forsigtig, gør alt og prøver altid sit bedste. Jeg er noget mere tryg ved at ride ind på den, for den vil gerne. Og det passer mellem ørerne.”

Mens Konstantin var i Tyskland hos Charlotte og Sören von Rönne, var det hans far Andreas Künnemann, som red hesten. Det var også ham, som debuterede AK’s Crowney på S-niveau, men nu er det Konstantin, som har overtaget hesten, og den giver han ikke fra sig igen.

Mød Astrid og Konstantin i Riders Corner

Ved World Cup Herning sendte vi Riders Corner, hvor vi mødte flere ryttere bl.a. også Astrid og Konstantin. Se indslaget: “Vi bruger hinanden rigtig meget!” Mød Konstantin og Astrid i Riders Corner