Skip to main content

World Cup finalen i ’23 fejrer 300 året for heste i Nebraska

FEI World Cup finalen i dressur, springning og voltigering afvikles i Påsken i Omaha næste år, og arrangørerne benytter samtidig lejligheden til at afvikle finalen med et gennemgående tema som fejrer 300 år med heste i Nebraska.
| admin

Heste blev introduceret i USA med de nye bosættere i 1723 og det fik betydning for Nebraskas indfødte indianere. Dette bliver temaet under World Cup finalen, der afholdes på CHI Health Center i Omaha den 4.-8. april 2023. Dressur, springning og voltigering er på programmet. Omaha afviklede en meget rost finale i 2017.

Den første World Cup i dressur blev afviklet i 1986, og den blev vundet af Anne Grethe Törnblad med legendariske Marzog.

Læs også: Berømte heste: Marzog


Kun to ikke-europæere har vundet titlen, amerikanerne Debbie McDonald på Brentina i 2003 og Steffen Peters på Ravel i 2009.

Der vil blive foretaget en lille ændring af tidsplanen i Omaha, som slutter en dag tidligere end normalt, da arrangementet vil være i påskeweekenden. Dressurfinalen bliver fredag aften i stedet for lørdag, springning lørdag eftermiddag og voltigering lørdag aften. Temaet er: Hvad lavede heste i denne del af landet i 1723? Heste var lige kommet til sletterne, så indianerne så heste for første gang. Hvordan ændrede heste deres kultur, deres religion, måden de jagede på, måden de levede på? Indiske stammer vil deltage i åbningsceremonierne og være en del af stævnet for at markere 300 året for hestenes indtog

Kilde: Dressage News