Skip to main content

Lars og Gladiola vinder DM for 3. gang – i træk

Den anden og afgørende runde ved Orifarm DM for Seniorer blev særdeles spændende og seværdig. Spændingen blev fastholdt til sidste rytter, og så var det Lars Nørgaard Pedersen som for 3. gang i træk kunne løfte DM-trofæet.
| admin

Afgørelsen på Orifarm DM hos Absolute Horses blev nervepirrende spændende. Et stort antal ryttere havde redet den første af to runder fejlfrit, og stillingen i toppen af mesterskabet var uændret efter første finalerunde. I anden runde hævedes forhindringshøjden til 160 cm og banebyggerne strammede tiden, og dermed blev de fejlfrie ridt reduceret til tre ryttere, som red med 1 tidsfejl, som bedste resultat – den ene var Konstantin Deeken Künnemann som sluttede sammenlagt på 7. pladsen, den anden Christian Jansen og Aagaardens Calina, som sluttede på 9. pladsen og den sidste var den regerende danske mester Lars Nørgaard Pedersen og avlshingsten Bøgegården Gladiola. Efter fredagens første afdeling var de med i kampen om podiepladserne, men et nedslag på første forhindring kunne have kostet dem mesterskabet.
Tina Lund og Carallo lå lige udenfor podiepladserne, da hun red på banen – men desværre for sidste års sølvvinder fik hun 9 fejl.

DM-vinder Lars Nørgaard Pedersen og avlshingsten Bøgegården Gladiola. Foto: Zibrasport Equest

Med Lars Nørgaard Pedersens fejlfrie ridt blev der lagt pres på Rene Uvlsbjerg/Celeste Balslev og på Andreas Schou, der førte klassen. Renee red igen en flot runde, men desværre faldt der en bom undervejs, og dertil kom der en tidsfejl, men da hun red fra banen vidste hun, hun mindst havde bronzemedaljen hjemme.

“Jeg er egentlig godt nok tilfreds, for det er første gang hesten går så stor en bane. Den nedrivning jeg fik, var min egen, jeg skulle have givet mere plads,” erkendte Renee efter bronzemedaljen var en realitet.

Rene Ulvsbjerg og Celeste Balslev vandt bronze. Foto: Zibrasport Equest

Andreas Schou ser fremad

Andreas Schou havde mesterskabet i sin egen hånd, da han red på banen som sidste rytter. Han kunne tåle en tidsfejl, men så heller ikke mere, så lille var afstanden til Lars Nørgaard Pedersen, der var noteret for 2,75 fejl mod Rene Ulvsbjergs 5,96 fejl. Andreas red Independent i mesterskabet, en hest, som er på vej til at skulle takle de store opgaver, og derfor var Andreas egentlig godt tilfreds efter sit ridt, som desværre for ham, kostede et nedslag. Og dermed muligheden for, for første gang, at vinde mesterskabet på hjemmebanen i Tågerup.

Andreas Schou og Independent. Foto: Zibrasport Equest

Andreas ser dog længere frem, frem mod VM i Herning til august, og med det fokus, var han meget glad for, at Lars Nørgaard Pedersen og Bøgegården Gladiola ser så stærke ud, som tilfældet er.