Skip to main content

World Cup Herning 2024 – billetsalget er åbent

World Cup-stævnet er igen i år på plads i MCH Messecenter Herning med et udvidet program og masser afspændende sport, og igen med 3 stjernet springning – billetsalget åbner i dag
| Louise Woss Sigerslev

Nu kan alle ridesportsentusiaster begynde at glæde sig til uge 42 fra den 16. – 20. oktober for den danske afdeling af FEI Dressage World CupTM er igen på plads i MCH Messecenter Herning. Der bliver international springning og dressur i to haller: Jyske Bank Boxen og Blue Hors Arena M.

Arrangørerne anført af Casper Cassøe Krüth har løftet stævnet til nye højder med et program, som vil tiltrække internationale profiler og den hjemlige elite.

World Cup i Boxen fredag og lørdag
Det er uhyre vigtigt at fastholde en afdeling af den præstigefyldte World Cup på dansk grund – i år bliver det 18. gang. Derfor er det glædeligt, at det igen er lykkedes at få alle ender til at nå sammen for at give publikum og rytterne denne unikke mulighed for at opleve verdensklasse dressur på hjemmebanen i Herning. Programmet bliver sammensat, så FEI Dressage World CupTM Grand Prix bliver afviklet fredag aften inden i Jyske Bank Boxen.
World Cup-konkurrencen kulminere med den afgørende Grand Prix kür lørdag eftermiddag.
Det er vigtigt for os, at så mange publikummer som muligt vil komme til Herning for at opleve nogle af verdens bedste ryttere og deres heste live i hallerne. Derfor har vi lavet et helt nyt billetsetup indleder Casper Cassøe Krüth, og han fortsætter: – Vi kommer kun til at opkræve entre fredag og lørdag i Boxen, til en reduceret pris i forhold til tidligere år – ellers vil der være fri entre i Blue Hors Arena M alle dage og også i Boxen torsdag og søndag.
World Cup kvalifikationerne fredag og lørdag bliver afviklet inde i Boxen, og efter topdressur følger en storspringklasse, hvor det lørdag aften bliver Grand Prix-springningen som vil holde publikum tryllebundet. Mellem afviklingen af World Cup küren i dressur og den store Grand Prix-springning vil en god håndfuld modige springryttere ride heste med imponerende kapacitet gennem Six-barren, hvor der er mulighed for, at nogle af dem springer fejlfrit på 2 meter!

Læs også: Bohemian og Kittel vinder CDI3* Grand Prix i Boxen

Også fokus på de kommende stjerner
Dansk dressur er i verdenstoppen, og det kommer vi til at hylde i World Cup-konkurrencerne, men der er mange ryttere på vej, og vores topryttere har nye og spændende heste undervejs i deres uddannelse. Derfor vil der blive CDI3* på Grand Prix niveau. Og som noget helt nyt inviterer arrangørerne til en international Ungheste Grand Prix- tour for 8-10-årige heste.

Der bliver også fokus på de yngre ryttere i en tour for U21-rytterne samt den prestigefyldte Lövsta Future Challenge International Dressage Tour for U25-ryttere. En turnering som strækker sig over tre World Cup-stævner og med deltagelse af nogle af de bedste unge seniorer i Europa.

Springsporten bliver opgraderet
De internationale springklasser er tilbage i Herning for fuld udblæsning. Efter nogle år med springning på 2-stjernet niveau afvikles springningen på 3- og 1-stjernet niveau med 3 rankingklasser, hvor springrytterne også rider om vigtige points til Longines verdensranglisten.
Linket mellem ungdomsrækken og den store springsport bliver synliggjort i en afdeling af FEI Jumping Ponies Trophy – en international turnering for ponyer med en finale, som man kender det fra World Cup serien samt en international springpony-tour. Også den særlige europæiske turnering for U25-springryttere, EY Cup er tilbage i Herning, og der vil være finale for de bedste ryttere i Salzburg i december.


Som altid vil der være en World-Cup messe inde i Blue Hors Arena M. Og er man til noget ekstra forkælelse og networking er der en stor VIP-lounge inde i Boxen.

World Cup Herning har fået ny hjemmeside: www.worldcupherning.com og her kan man finde hele programmet, finde yderligere informationer samt købe billetter til stævnet.