Skip to main content

Lige ved og næsten – dansk 4. plads ved PL

0,028 %! Så tæt var det danske paradressurlandshold på en holdmedalje ved PL i Tokyo. Men trods tre særdeles flotte præstationer fra alle tre ekvipager, blev det altså til en 4. plads. Og trods skuffelsen havde landstræneren kun rosende ord at sige om rytterne, og forventningerne til mandagens individuelle kürfinale er store.
| admin

Så tæt på

Lørdag havde PL-debutanterne – den individuelle guldvinder Tobias Thorning Jørgensen (grad III) på Jolene Hill og Katrine Kristensen (grad II) på Welldone Dallas gjort deres til at holde danskerne lune i medaljekampen. Søndag skulle holdets sidste ekvipage, PL-veteranen Susanne Jensby Sunesen (grad. IV) og den hjemmeavlede Leeds så på banen for at give deres besyv med på vejen mod medaljen. Og inden de skulle på banen, var danskerne godt med i kampen om bronzemedaljen. 

Desværre var marginalerne ikke helt på danskernes side, og på trods af, at Susanne og Leeds leverede et fejlfrit program med flere flotte momenter, kvitterede dommerne ”kun” med 72,250 %, hvilket gjorde, at Danmark med samlet 224,324 point endte 0,028 % bag amerikanerne i kampen om bronzen. 

Jeg er en smule skuffet

”Jeg ville ikke være tro mod mig selv, hvis jeg ikke sagde, at jeg er en lille smule skuffet. Jeg havde selvfølgelig håbet, at det lige var gået til vores side, når nu det var så tæt og muligt at få en PL-holdmedalje. Det ville have været mega fedt. Vi gik efter at ride en fejlfri og sikker tur og ikke oversatse, men desværre var det ikke helt nok. Jeg synes, vi havde en fin tur. Der var noget, der ikke lykkedes den anden dag, som vi fik rettet i dag, og jeg følte jeg gjorde hvad jeg kunne,” fortalte Susanne Sunesen efter sin tur. 

Katrine Kristensen og Welldone Dallas sluttede på 6. pladsen og de er klar til kürfinalen mandag. Foto: OIS/Joe Toth. Handout image supplied by OIS/IOC


Stolt landstræner

”I bund og grund synes jeg, at alle de tre ryttere har redet op til deres absolut bedste, så jeg kan kun sige: Hold kæft nogle seje danske danske paradressurryttere, som vi har med her! Det kunne de nærmest ikke gøre bedre. At der så er nogen, der er lidt bedre end os – det er selvfølgelig bare ærgerligt. Og når det er så tæt, er det selvfølgelig bare endnu mere ærgerligt. De har simpelthen bare redet mega godt! Susanne på ny hest og to PL-debutanter. Jeg er super tilfreds,” sagde landstræner Astrid Gemal.

Nu gælder det küren

Udover de tre ryttere, der red holdkonkurrencen, er Danmark også repræsenteret af Caroline Cecilie Nielsen (grad III) og Davidoff. Alle fire danske ryttere er videre til kürfinalerne mandag, og her har landstræneren gode forventninger.

” Jeg forventer fire rigtig gode ture i morgen. Vores heste har været med hele vejen hernede og har alle gået smaddergodt. Så det er fedt, at alle fire ryttere er videre til kür. De har god musik, de har gode koreografier, så jeg tror, det bliver en spændende dag også i morgen,” siger Astrid Gemal. 

Start- og resultatlister

Her kan du se dressur ved PL – Zibrasport Equest